Šport > Košarka
18 ogledov

Čustveni govor našemljenega Rodmana

Dennis Rodman
1/5
Reuters
V springfieldski Hiši slavnih so med deseterico najnovejših članov tudi Chris Mullin, Arvydas Sabonis in kontroverzni Dennis Rodman ali Črv, kot se glasi njegov vzdevek. Slednji je na predstavitev prišel svojstveno našemljen in ob čustvenem govoru požel aplavz navzočih.

Dennis Rodman je ob sprejemu v Hišo slavnih izlil kar 12-minutni čustveni govor, v katerem je bolj kot svojo kariero skiciral kontroverzno življenje. Pred začetkom govora, ob katerem je bil vidno živčen, se je večkrat sprehodil do Phila Jacksona, svojega bivšega trenerja v Chicagu. Ob rahlem smrkanju, značilnem za emocionalno nabite dogodke, se mu je že na začetku glas popolnoma pretrgal in potreboval je nekaj trenutkov pred nadaljevanjem, nato pa vendarle uspel izreči: "Nisem igral za denar in slavo. Kar vidite (njegov videz, op. a.), je bolj iluzija. Želel sem biti barvit posameznik," je vedno provokativni Rodman namignil na to, da je pravzaprav želel biti nekdo drug.

Omenil je tudi težko otroštvo: oče ga je zapustil, mama pa ga je nekoč vrgla iz hiše. "Košarka je bila do mene zelo dobra. Lahko bi bil kjerkoli – lahko bi bil mrtev, diler (razpečevalec mamil, op. a.), brezdomec. Brezdomec sem tudi bil," je dejal ob številnih zahvalah, še posebej Jacksonu, Chucku Dalyju, Jerryju Bussu in Jamesu Richu, na katere se je lahko zanesel v vsakem trenutku. "Obžalujem pa še eno stvar. Želim si, da bi bil boljši oče," je skoraj zahlipal Rodman. Dotaknil se je tudi zlate dobe Chicaga: "Mislim, da sta Scottie Pippen in Michael Jordan najboljša igralca vseh časov."

Dennis Riodman, ki je maja dopolnil 50 let, je bil na naboru izbran leta 1986. Igral za za Detroit, San Antonio, Chicago, Los Angeles in Dallas ter še za nekaj klubov nižjih lig. Petkrat je postal NBA-prvak, dvakrat najboljši obrambni igralec leta, dvakrat udeleženec tekme zvezd ter kar sedemkrat najboljši skakalec NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.