Šport > Košarka
8162 ogledov

Dallas zahteva ponovitev, kaj bi to pomenilo za Dončića?

Mark Cuban Luka Dončić in Mark Cuban.
V Dallasu nestrpno pričakujejo odločitev komisarja lige NBA Adama Silverja.

Medtem ko NBA sezona nezadržno drvi dalje, Luka Dončić in soigralci so se namreč po kontroverzni tekmi z Atlanto že veselili zmage nad Minnesoto, v Dallasu še vedno čakajo na epilog predzadnjega srečanja z jastrebi, ki ga je zaznamovala velika sodniška napaka.

Goran Dragić NBA Šport Dragić in kolegi rekordno, Dallas uspešno ustavljal Younga, nato pa...

Sodniki so manj kot deset sekund pred koncem priznali koš Johna Collinsa, potem ko je bila sprva dosojena in nato razveljavljena odločitev o nepravilnem blokiranju Traeja Younga. Ker se je pred košem Collinsa oglasila sodniška piščalka, so v Dallasu mnenja, da koš, s katerim so domači pobegnili na naulovljive štiri točke razlike, ni bil regularen. Več o dogajanju na tekmi si preberite TUKAJ.

Dallas je na razplet vložil uradno pritožbo, o kateri bo presojal komisar lige NBA Adam Silver. Če bo Dallasu ugodil, bosta morali moštvi ponovno odigrati zadnjih 9,7 sekunde spornega obračuna.

Tekma bi se nadaljevala pri vodstvu Atlante s 109:107, posest žoge pa bi določili s sodniškim metom. 

luka dončić Pretiraval? Šport Dončićev šef v resnih težavah

Odločitev komisarja bi lahko tudi pomembno krojila usoda lastnika Dallas Mavericks Marka Cubana. Ameriški poslovnež, ki je od prevzema teksaškega moštva moral zaradi (pre)dolgega jezika izkašljati že več kot 2,5 milijona ameriških dolarjev, je na družbenih omrežjih ostro napadel kvaliteto sojenja, vodstvo lige in program za usposabljanje sodnikov, po pričevanju očividcev pa je po tekmi več minut besnel v Dallasovi slačilnici.

V 73-letni zgodovini lige NBA je bilo vloženih 35 protestov, le tri moštva pa so s pritožbo tudi uspela. Nazadnje se je to zgodilo leta 2008, ko je moštvo Miami Heat izsililo ponovitev zadnjih 52 sekund tekme z Atlanto Hawks, potem ko je bil zaradi lapsusa zapisnikarske mize nepravilno izključen Shaquille O'Neal, ker naj bi imel šest osebnih napak, a jih je v resnici storil le pet.

Čeprav zgodovina ni na strani Dallasa, pa je Cuban prepričan, da imajo za razliko od prehodnikov veliko možnosti za uspeh. "Skozi leta sem dobil veliko denarnih kazni, toda zadnja tri leta sem bil zelo priden. Namerno sem se izogibal kaznim, ki bi bile posledica kritiziranja sodnikov. V zakulisju sem vedno povedal, kaj si mislim o določenih stvareh. Še vedno sem mnenja, da potrebujemo boljša načela upravljanja znotraj lige," je povedal Cuban in dodal, da vodstvo lige za upravljanje in izobraževanje sodniškega kadra najema izključno nekdanje sodnike, ki za tovrstna delovna mesta niso dovolj usposobljeni.

Slovenija - Avstrija Reprezentant Šport "Dončić je za Slovenijo, moja glavna naloga v ekipi je skrb za vzdušje"

"Zadnja tri leta so ponavljali, da se bodo stvari spremenile. Ves čas sem jih spraševal, kdaj lahko pričakujemo spremembe. Spotoma sem jim posredoval primere napak, ki se ves čas dogajajo. Ko se je vse, kar bi po mojem morali spremeniti, nenadoma ustavilo, sem ugotovil, da je uradni protest edina pot k spremembi. Mislim, da imamo lepe možnosti za zmago. Vsi domnevajo, da je vsak protest obsojen na propad, vendar iskreno verjamem, da imamo lepe možnosti," je prepričan Cuban.

Ob tem se poraja vprašanje, ali bi Dallas v primeru, da bodo zadnje sekunde odigrali ponovno, na parket lahko poslal Luko Dončića ali Kristapsa Porzingisa, ki proti Atlanti sicer nista zaigrala?


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.