Šport > Košarka
7 ogledov

Dallasu prvi naslov, Dirk MVP

Dallas je osvojil svoj prvi NBA-naslov.
1/5
EPA
Dallas Mavericks so sinoči osvojili svoj prvi naslov v ligi NBA, potem ko so slavili nad Miamijem s 105:95 in si zagotovili četrto zmago v seriji. Dirk Nowitzki je bil razglašen za najkoristnejšega igralca.

Nemec je postal MVP, čeprav na zadnji tekmi ni imel svojega večera. Dosegel je sicer 21 točk, a iz igre metal le 27-odstotno. „še vedno kar ne morem verjeti. Tako dolgo smo delali tako trdo za ta uspeh. Imeli smo precej vzponov in padcev, a smo vedno držali skupaj,“ je bil presrečen Nemec. S 27 točkami je sicer blestel rezervist Jason Terry.

Kiddov prvi prstan
"Trikrat sem igral v finalu in tokrat osvojil naslov. V tretje gre rado!“
pa so bile besede Jasona Kidda, veteranskega branilca s 17-letno kariero v NBA. "Naši navijači, ki ste prišli v Miami … Slišali smo vas. Zakon ste!“ je kipel od evforije lastnik Dallasa Marc Cuban.

James še odločnejši
"Seveda boli. Vendar pa se zaradi poraza ne bom obupal. Ne moreš obupati, če veš, koliko dela si vložil, ko so bile kamere izključene. V NBA sem osem let in nič me ne more ustaviti v moji želji po naslovu,“
je dejal razočarani James. "Za nami je precej stresno leto. Včasih se mi je zdelo, da smo dve sezoni združili v eno. Ne iščemo izgovorov in krivcev, včasih ti preprosto nekaj zmanjka,“ pa je dejal trener Miamija Eric Spoelstra.

O tekmi
Nowitzki je v prvem polčasu metal 1:12, a je Dallas še vedno vodil s 53:51, zahvaljujoč tudi Terryjevim 19 točkam. V zadnjih osmih minutah tekme se Miami po devetih točkah zaostanka na začetku zadnje četrtine nikoli ni približal na manj kot sedem.

Finale lige NBA, šesta tekma:

Miami Heat : DALLAS MAVERICKS 95:105 /2:4/
James 21, Bosh 19, Chalmers 18, Wade 17, Haslem 11; Terry 27, Nowitzki 21, 11 sk., Barea 15, Marion 12

*V poševnicah je izid v zmagah, igrali so na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.