Šport > Košarka
1873 ogledov

Danes prvi test za naše košarkarje

slovenska košarkarska reprezentanca Epa
Košarkarji s prvo prijateljsko tekmo začenjajo pot do SP 2023.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca se že pripravlja na nastope na največjem letošnjem tekmovanju, svetovnem prvenstvu v Aziji konec avgusta in v začetku septembra. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića bodo danes v Celju igrali prvo od sedmih prijateljskih tekem. Tekmec bo Kitajska, tekma se bo začela ob 20.30, prenos pa si lahko ogledate na programu Sportklub 1.

Reprezentanca je priprave začela prejšnji teden v Celju in Laškem, po uvodni tekmi pa se bo preselila v Ljubljano. Na seznamu Sekulića so v prvem delu priprav Jaka Blažič, Saša Ciani, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Urban Klavžar, Aljaž Kunc, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič in Žiga Samar. Luka Dončić, Vlatko Čančar in Mike Tobey se bodo reprezentanci pridružili v Ljubljani.

Od sedmih prijateljskih tekem bodo Slovenci tri igrali doma. Po današnji celjski bosta še dva dvoboja v Stožicah, 2. avgusta proti Grčiji in 8. avgusta proti Hrvaški. Slovenci pa bodo nato še gostovali v Grčiji 4. avgusta ter nastopili na turnirju v Malagi v okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze in 11. ter 12. avgusta igrali proti Španiji in ZDA. Zadnji del priprav bo Slovenija opravila v Tokiu, kjer se bo 19. avgusta pomerila z Japonsko.

Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom gostili Filipini, Japonska in Indonezija. Slovenija bo v predtekmovanju igrala v skupini F, prva tekma jo 26. avgusta čaka proti Venezueli, 28. avgusta bo igrala proti Gruziji in 30. avgusta še proti Zelenortskim otokom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • andrej084 10:54 25.julij 2023.

    Rtvslo ... 3200 zaposlenih , plus pogodbeniki,... jasno, da zmanjka denarja za prenose. Beda, beda, beda,.