Šport > Košarka
40 ogledov

Denver slavil brez Čančarja, večni derbi po okusu Jezernikov

Reševalni pas/Twitter
Denver Nuggets so ugnali Minnesoto Timberwolves (128:116). Los Angeles Lakers so bili boljši od Boston Celtics (114:112).

Ekipa Denver Nuggets, v kateri Vlatka Čančarja tokrat ni bilo v postavi, je v severnoameriški košarkarski lig NBA doma premagala Minnesoto Timberwolves s 128:116. Denver je za Los Angeles Lakers, ki je s 114:112 ugnal Boston Celtics, drugi na zahodnem delu lige, skupno pa peti.

Paul Millsap je na prejšnji tekmi ob porazu Denverja proti moštvu Oklahoma City zadel le dve točki, po eni najslabših predstav pa je prikazal eno svojih najboljših doslej in je proti Minnesoti s 25 točkami prišel do najboljšega napadalnega izkupička sezone. Od 11 metov iz igre je zgrešil le dvakrat.

Srečanje večnih tekmecev v Los Angelesu sta odločila zvezdnik LeBron James 30 sekund pred koncem in Anthony Davis s prostim metov. Pomerili sta se dve najuspešnejši ekipi v zgodovini lige, skupaj sta osvojili 33 naslovov prvaka, dvanajstkrat sta se srečali v finalih, en naslov več pa ima Boston (17).

James je tekmo končal z 29 točkami, devetimi podajami in osmimi skoki, Davis, ki je 12 sekund pred zaključkom postavil končni izid, pa je bil s 32 točkami in 13 skoki prvi strelec domačih. Vseh pet članov prve peterke Bostona je doseglo dvomestno število točk, Jayson Tatum pa je z 41 koši prišel do rekorda kariere.

Ekipi slovenskih zvezdnikov se bosta pomerili v noči na torek po slovenskem času. Najprej bo v Clevelandu proti Cavaliers igralo moštvo Gorana Dragića Miami Heat, uro in pol pozneje pa bo Dallas Mavericks Luke Dončića gostil Minnesoto Timberwolves.

Liga NBA, izidi:

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 114:112
Toronto Raptors - Indiana Pacers 127:81
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 128:116
(Vlatka Čančarja ni bilo v postavi Denverja)
Chicago Bulls - Washington Wizards 126:117
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 131:103
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 101:115
Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 107:104

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice