Šport > Košarka
4799 ogledov

Luka zaradi gležnja ponovno izpušča derbi z velikim rivalom!

Luka Dončić in Trae Young Profimedia
V derbiju, katerega je z nestrpnostjo pričakoval ves svet, bi se morala v noči iz sobote na nedeljo udariti tudi dva izmed največjih košarkarskih draguljev sveta, a bo Luka ponovno manjkal.

Dva izmed največjih košarkarskih talentov, kar jih je videl svet, sta zelo povezana že svojo celotno NBA kariero. Luka Dončić je namreč v boju za Novinca leta premagal prav Traea Younga, igralca za katerega so ga po naboru pri Atlanta Hawks zamenjali z Dallasom.

Luka Dončić in Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

Cel svet je tako nestrpno pričakoval 1. februar, ko bi se oba mlada zvezdnika v svoji drugi profesionalni sezoni v NBA morala pomeriti. Toda košarkarski navdušenci niso prišli na svoj račun, saj je Dončić manjkal zaradi poškodbe, Dallas pa se je ob zelo nerazpoloženem Youngu s 123:100 sprehodil do zmage.

Tokrat bi moralo biti povsem drugače! Verjelo se je, da je Luka zdrav, na drugi strani pa bi igranje Dončića moralo biti tudi dodaten motiv za Younga, ki se na prvi tekmi z vsega 12 točkami ni preveč izkazal.

Vse je kazalo, da bo Dallas v svoji najmočnejši postavi, Young pa bo pripravljen dokazati, da ne zaostaja veliko za svojim večnim rivalom, s katerim sta si oba letos priigrala svoj prvi nastop na tekmi vseh zvezd.

Luka Dončić in Trae Young | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako naj bi bila oba mlada zvezdnika v odlični formi, saj sta naravnost eksplodirala po All-Star premoru. Luka je nesrečnemu Orlandu nasul kar 33 točk, katerim je dodal še 10 skokov in 8 asistenc, medtem ko je Young raztrgal Miami, proti kateremu je dosegel neverjetnih 50 točk, katerim je dodal še 2 skoka in 8 asistenc.

Vsi smo torej bili pripravljeni na spektakel... Nato pa žalostna novica iz Dallasa. Luka Dončić ter njegov moštveni kolega in zvezdnik Kristaps Porzingis bosta zaradi poškodbe tekmo izpustila.

Komedija Šport Kaj mu je rekel?! Jokić pred All-Star tekmo provociral Dončića luka dončić Udarni dvojec Šport Neverjeten podvig Dončića, tudi Porzingis za zgodovino luka dončić Luka Magic Šport Noro dobro! Dončićeva epska poteza, ki je zatresla Orlando Luka Dončić All-star predstava Šport Luka Dončić že do polčasa do 24 točk Trse Young NBA Šport Young proti Dragiću do neverjetnega mejnika

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice