Šport > Košarka
611 ogledov

Direktor: Te trditve ne držijo

Davor Užbinec, Mikael Hopkins Saša Despot
Direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec je pojasnil prekinitve pogodb.

Po sporazumnem odhodu s petimi košarkarji, ki so ga sklenili pri Cedeviti Olimpiji, je vodstvo kluba reagiralo na zapise v hrvaških medijih, ki so o stanju v Ljubljani poročali z naslovi 'Cedevita dvignila roke nad ABA ligo', 'V Cedeviti ni več hrvaških igralcev', 'Cedevita razgnala polovico ekipe'...

Klub, ki mu na Hrvaškem namenjajo veliko pozornost, saj je pred začetkom sezone svoje aktivnosti iz Zagreba preselil v Ljubljano,  so sicer zapustili Andrija Stipanović, Domen Bratož, Filip Krušlin, Maik Zirbes in Dominik Artis.

"Ne držijo trditve, da dvigujemo roke od nečesa in da podimo igralce. Vsi se moramo zavedati položaja v katerem se nahajamo. To velja tudi za športne klube. V teh trenutkih popolne nepredvidljivosti, ki jo povzroča razplet pandemije koronavirusa, smo reagirali tako kot je reagiralo 99 odstotkov klubov na svetu," je hrvaškim medijem sporočil direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

"Pregledali bomo vse pogodbe z igralci, strokovnim štabom in zaposlenimi v klubu za časa pandemije. Prekinili smo pogodbe, ki so bile aktualne do konca sezone. To smo storili sporazumno in na pošten način. V tej krizi nikomur ne želimo ostati dolžni. Takšen je trenuten položaj, ko pa bo vse skupaj za nami, upamo, da se bo to zgodilo čim prej, bomo sklenili nove pogodbe s košarkarji za katere menimo, da nam bodo pomagali pri uresničitvi naših ambicij," je še dejal Užbinec.

Davor Užbinec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"A cilji bodo največji glede na situacijo, ki bo takrat aktualna. Kakšna bo, še ne vemo, vendar bomo iskali najboljše rešitve, ki bodo na razpolago. Do takrat je še nekaj časa in ko bo vse skupaj nekoliko bolj jasno, bomo z javnostjo komunicirali na pravi način in transparentno. Tako, kot smo to počeli doslej."

Direktor kluba je še pohvalil pripravljenost košarkarjev na nekatere poteze: "Takoj smo se pogovorili z igralci in moram se jim zahvaliti, pokazali so veliko razumevanja. Trenutno smo v fazi prekinitve nekaterih pogodb, spoštovali bomo vse svoje obveznosti, a bodo te nekoliko manjše, saj se je, vsaj tako se zdi, sezona zaključila predčasno."

Cedevita Olimpija - Darussafaka Tekfen Posledice virusa Šport Cedevita Olimpija prekinila pogodbo s tremi tujci

"Čakali smo tudi na zakon, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije v zvezi s pomočjo, da bi videli, kako lahko izkoristimo sredstva, ki so namenjena vsem, ki jih je prizadela epidemija koronavirusa."

Davor Užbinec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenska liga je že zaključena, kaj pa je z ABA ligo? "Razumeti moramo, da je položaj v regionalni ligi nekoliko zahtevnejši. Klubi, ki imajo velike ambicije, da nastopijo v Evropi, so vložili precej financ v sestavo ekipe. Zato tekmovanje še ni zaključeno in trenutno ne vemo, kako se bo vse skupaj končalo. Če obstaja možnost, da se zmagovalec lige ABA odloči na parketu, jo je treba izkoristiti," je za 24sata.hr dejal Užbinec.

"Rešitev, kakršnakoli bo že bila, ne bo vsem pogodu. Ne izključujemo, da nadaljevanja sezone niti ne bo. Predloge, kako zaključiti ligo, bo moralo dati vodstvo tekmovanja. Moramo biti realni in vsi skupaj sprejeti situacijo, ki vpliva na življenja vseh nas," je zaključil direktor ljubljanskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice