Šport > Košarka
1725 ogledov

Košarkar Olimpije s potezo leta in košem v zadnji sekundi priboril zmago sezone!

Codi Miller-McIntyre Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Do konca rednega dela ABA lige sicer ostaja še eno kolo, toda Cedeviti Olimpiji je uspelo premagati največjo oviro na poti do končnice.

Američan Codi Miller-McIntyre je poskrbel za eno najlepših potez 21. kola ABA lige, obenem pa mu je morda uspel najpomembnejši koš Cedevite Olimpije v celotni sezoni.

Prodor izjemnega branilca je namreč dobil na pomenu, ker ga je izvedel v zadnji sekundi odločilne tekme proti Budućnosti, aktualnega podprvaka regionalne lige ter ene izmed najboljših ekip v ligi.

Miller-McIntyre je za zmago nad črnogorskim velikanom zadel s polaganjem manj kot sekundo pred koncem tekme, potem ko je obrnil Hassana Martina, se praktično sprehodil do obroča in položil za zmago.

Cedevita Olimpija je tako čez 0,9 sekunde ob zadnjem zvoku sirene slavila z 81:79, Miller-McIntyre pa je s tem košem zaenkrat rešil sezono ljubljanskega kluba, ki je sezono začel z ogromnimi ambicijami, a bi se v primeru poraza že poslovil od željene končnice.

Ljubljančani pa kljub tej zmagi usode nimajo v svojih rokah. Po točkah so pred zadnjim krogom rednega dela izenačeni z Mornarjem, ki pa ima boljše medsebojno razmerje. Cedevita Olimpija mora zato to soboto ob 17. uri premagati Krko v Novem mestu ter upati, da bo Mornar v nedeljo opoldan izgubil na gostovanju pri Megi Bemax.

Jure Zdovc Odprl dušo Šport Zdovc: "Zarili so mi nož v hrbet!"
Komentarjev 2
  • izy 09:57 10.marec 2020.

    Blažič je pa tak amater ratal, da ni za nikamor!

  • supreme 09:40 10.marec 2020.

    Se pravi po naslovu sodec...spet jebete folk v glavo in zavajate.

Sorodne novice