Šport > Košarka
41 ogledov

Divac: "Štiri v vrsto težje od košarke"

Vlade Divac, Košarka brez meja Benjamin Kovač
V Ljubljani poteka košarkarski tabor Basketball without Borders (Košarka brez meja), ki se ga udeležujejo tudi košarkarske legende Vlade Divac, Dino Radja, Rašo Nesterović in drugi, ki so obiskali otroke na Pediatrični kliniki.

Tretji dan tabora Basketball without Borders je bil v Tivoliju spet posvečen treningom in seminarju, poleg tega pa so legende osrečile bolnike Pediatrične klinike, ki so jih obiskale v zgodnjem popoldnevu. Tako kot leta 2009 slovenski košarkarji so zdaj Pediatrično kliniko obiskali še eni velikani, ki so v novi zgradbi otrokom pričarali nasmeh na obrazih. Košarkarji so se razkropili med otroke in se z njimi fotografirali, podpisovali vse, kar je prišlo pod roke, obenem pa z njimi odigrali tudi marsikatero igrico. "Tale mali je zelo nevaren, dobro igra štiri v vrsto. To je težje od košarke," je o svojem mladem tekmecu v legendarni namizni igri dejal srbski center Vlade Divac, eden najuspešnejših košarkarjev našega področja v severno-ameriški profesionalni ligi.

Oboroženi z različnimi NBA-artikli, med katerimi je bilo največ kap in igrač, so se legendarni košarkarji podali tudi k pacientom v sobe, kjer so jim polepšali težke dni, ko so zaradi bolezni praktično prikovani na postelje. Sporočilo vsem je bilo, naj hitro ozdravijo in naj se ukvarjajo s športom.

Mladi košarkarji so dopoldne poslušali predavanje NBA-legende Bruna Šundova in pomočnika trenerja Sixersov Michaela Curryja, ki sta spregovorila o etičnih temah in zdravstvenih napotkih, obenem pa sta zbranim podelila tudi kar nekaj nasvetov o sprejemanju modrih odločitev. "Zadržujte se v varnem okolju, bodite z ljudmi, ki jih poznate, obenem pa razmišljajte o odločitvah, ki jih sprejemate," je dejal 31-letni Splitčan, ki je nazadnje igral pri bolgarskem Lukoilu.

Predzadnji dan tabora se je kot prva dva končal z dvema tekmama, ki sta bili zelo izenačeni. Raptorsi, pri katerih igra tudi Slovenec Jakob Stražar, so z 71:64 ugnali Sixerse (Marko Kastelic) in zabeležili že svojo tretjo zmago, Rocketsi pa so Buckse (Jure Kopač) ugnali s 65:62.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 10:08 12.avgust 2011.

    Če želiš naše košarkarje podpirati v Litvi, klikni: facebook.com/KosarkaManija! Le še 10 dni nas loči do žrebanja velike nagrade 5x 7 dni navijanja v Litvi!