Šport > Košarka
14 ogledov

"S strani Olimpije je bilo vse fenomenalno"

Rašo Nesterović, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki je potrdil stike s Partizanom in Olimpijo, je pojasnil, zakaj je slednji dal košarico. Navdušen je nad delom selektorja Božidarja Maljkovića in obžaluje, da podobne poteze ni bilo že v času njegovega nastopanja.

Kje bo Rašo Nesterović nadaljeval kariero?
Nimam pojma. Niti Rašo ne ve. (smeh)

Bili so stiki z Olimpijo …
Da, imeli smo pogovore, ne le z njimi.

Kaj je bil glavni razlog, da se niste odločili za Ljubljano?
Ni bil pravi čas, pa tudi poškodbe so razlog. Fizično trenutno nisem najbolje pripravljen. Z Olimpijine strani je bilo vse fenomenalno, a preprosto ni bil pravi čas.

Kako je z vašo ramo?
Napreduje. Ni še najboljša, ampak poškodba rame je takšne vrste poškodba, da potrebuje čas (pomemben pregled ima 12. 8., op. a.).

Je vaša kariera na kocki?
Ni, bom pa potreboval še kak mesec, da bom stoodstotno pripravljen.

Tabori, kot je Basketball without borders, so dobrodošli, kajne?
Seveda, tako za mlade kot za nas zaradi druženja. Zamislite si, da bi bilo kaj takega, ko smo bili mi toliko stari. Ko smo se družili na kampu v Trevisu (leta 2001, op. a.), so bili tam Milenko Tepić, Miloš Teodosić, Nemanja Aleksandrov … Tudi od teh fantov bo, upam, kdo postal reprezentant in NBA-kaliber.

Kakšna se vam zdi ideja o turnirju republik nekdanje Jugoslavije?
Super. Največ od tega bodo imeli gledalci, ki uživajo ob spremljanju. Moram pohvaliti Košarkarsko zvezo Slovenije.

Kako je z vašega zornega kota videti igra slovenske reprezentance?
Do prvenstva je še 20 dni in obstaja še precej prostora za napredek. Zelo mi je všeč, da sta dobila priložnost Luka Rupnik in Edo Murić, Zoran Dragić je bil zraven že lani. Gotovo obstaja upanje, da se bo Slovenija končno vrnila s kolajno.

Kaj je Slovenija pokazala novega?
Sprva je bil šok zaradi odsotnih igralcev: Boštjan Nachbar je bil poškodovan, Primož Brezec ne more igrati … Sčasoma je tudi javnost videla, da se tudi brez pomembnih igralcev da narediti dober rezultat.

Je Maljković pravilna izbira KZS?
O tem sploh ne gre razpravljati. Ne moreš reči, da ni bil trener pet ali 10 let. On je vrhunski trener. Upam, da bo imela ekipa dovolj časa in da bo ob pravem času v pravi formi. Lahko bi bil odločilen faktor, saj ima toliko izkušenj in avtoritete, ne le med igralci, ampak v vsem košarkarskem svetu. Zame je fenomenalna izbira. Škoda, da ni bilo takšne izbire že prej.

Letos so bili prvič uvedeni pregledni treningi za mlade.
Da, želeli so imeti ves čas evidenco o razvoju, tako da ob odhodu zdajšnje generacije ne bo vakuuma in nove generacije ne bo treba čakati 10 let, ampak da se bodo konstantno razvijali dobri igralci, ki bodo lahko dajali dobre rezultate reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.