Šport > Košarka
3163 ogledov

Razkritje kondicijskega trenerja: "Dončić ni nobena izjema"

Luka Dončić Profimedia
Slovenski čudežni deček zavzeto trenira pred vrnitvijo v ZDA, kjer so bo v Orlandu na Floridi za zidovi tematskega parka Disney World nadaljevala NBA sezona.

Teksaška ekipa Dallas Mavericks bo ena izmed 22 moštev, ki se bodo zbrala na Floridi, zvezni državi, kjer domuje vročica Gorana Dragića, prav tako udeleženka sklepnega dela sezone, ki jo je močno zaznamovala globalna pandemija koronavirusa.

Luka Dončić se je kmalu po izbruhu svetovne zdravstvene krize vrnil v domovino, kjer si je sprva privoščil nekaj počitka, nato pa se je kmalu posvetil treningu.

Priprave v teh dneh potekajo pod budnim očesom priznanega kondicijskega trenerja Jureta Drakslarja, sicer člana strokovnega štaba moskovskega Himkija. Drakslar je osredotočen na to, da bi Dončić pred vrnitvijo v ZDA spet dosegel optimalno fizično pripravljenost, kar pa je glede na vse okoliščine in pomankjanje igralnega časa misija nemogoče.

Zvezdnik Dallasa, ki je premor izkoristil tudi za sanacijo neugodne poškodbe palca, bo tako kot vsi drugi košarkarji v ligi uvodoma čutil posledice prekinitve, vendar je Drakslar prepričan, da se bodo stvari kmalu postavile na svoje mesto, saj je 21-letnik pošteno zagrizel v delo.

Nadaljevanje sezone Šport Če ste upali, da boste naleteli na Dončića, ste se zmotili

"Zadnje tri tedne sva delala skupaj. Pred tem je bil Luka v karanteni, kjer je treniral individualno. V zadnjih tednih sva trdo delala, da bi ga pripravila za nadaljevanje sezone," je za ruski spletni portal RIA Novosti povedal Dončićev kondicijski trener.

Slovenec, aktualni novinec leta v NBA, je pred premorom beležil fantastične številke, Dallas pa je na njegovih plečih zanesljivo stopical proti končnici, kjer ni igral vse od leta 2016. V času Dončićeve odsotnosti so se v ZDA spet okrepile govorice, da se je 21-letnik zredil, kar se je izkazalo zgolj za prazno natolcevanje, drži pa, da Dončić še ni v pravi formi.

luka dončić Deja vu Šport Neverjetno, kaj o Dončiću spet širijo Američani

"Veliko igralcev je stežka zadrževalo formo. Luka ni nobena izjema," je povedal Drakslar in dodal: "Razumemo, kakšna je njegova vloga v Dallasu. Z vsakim dnem napreduje. Vložil je veliko truda. Popolnoma je predan temu, da bi bil nared do začetka sezone. Ni v najboljši formi, kar je normalno. NBA tekme se bodo igrale šele konec julija, tako da je dovolj časa, da se pripravamo. Če bi moral, bi lahko igral že zdaj," je dodal trener.

Boban Marjanović in Luka Dončić Režim Šport Tako se zdaj trenira v Dallasu

Naslednji korak je vrnitev v Dallas, kjer bi se spet pridružil soigralcem. "Individualni treningi niso dovolj. V Sloveniji lahko igra košarko s svojimi rojaki, vendar to ni isto kot trening s soigralci," je pojasnil Drakslar.

Ker z Dončićem sodelujeta že drugo leto zapored, ga je v tem času spoznal do obisti, kar vključuje tudi njegove prehranjevalne navade. "Prevzeli smo nadzor nad Lukovo prehrano. Izdelan imamo celoten načrt. Imamo svojega kuharja, ki nam pripravlja hrano po mojih navodilih. Dončić jé samo tisto, kar mu skuhamo," je zaključil Drakslar.

Sezona NBA je bila prekinjena 11. marca. Dallas Mavericks so doslej zabeležili 40 zmag in 27 porazov, kar je lepo izhodišče za uvrstitev v končnico, prvo v Dončićevi karieri.

dončić porzingis Vroč Šport Mavericks in Luka navdušeni nad Dončićevim soigralcem

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.