Šport > Košarka
104 ogledov

Konec 12. oktobra in brez testov na rekreativne droge

luka dončić Epa
Podrobnejši datumi nadaljevanja lige NBA.

Potem ko je že jasno, da se bo severnoameriška košarkarska liga nadaljevala konec julija v Orlandu, na dan prihajajo nove podrobnosti in datumi. Zadnja tekma sezone, morebitna sedma finala, je predvidena za 12. oktober, igralci, ki bodo tri mesece nameščeni v športnem kompleksu na Floridi, pa ne bodo testirani na rekreativne droge

Združenje igralcev severnoameriške košarkarske lige NBA in vodstvo tekmovanja sta se sestala in določila okvirna pravila in termine tekmovanja. Kot poročajo različni ameriški mediji, igralci ne bodo kaznovani, če bodo v njihovih telesih prisotne sledi rekreativnih, mehkih drog, kazni za uporabo poživil, ki izboljšajo telesne sposobnosti, pa ostajajo iste.

Igralci lige NBA, ki so sicer v povprečju testirani šestkrat na sezono, bodo kaznovani le za težje prekrške. Ob prvem pozitivnem testu na droge oziroma poživila bodo prisilno počivali 25 tekem, ob drugem primeru jih čaka 55 tekem kazni, ob tretjem pa dve leti.

Novinarji v ZDA so prišli tudi do ključnih datumov nadaljevanja sezone. Treningi naj bi se začeli 30. junija, 7. julija pa se bodo ekipe preselile v športni kompleks Wide World of Sports v Orlandu, ki je v lasti ESPN.

Sezona naj bi se začela 31. julija, končnica pa 18. avgusta. Drugi krog končnice je na sporedu 1. septembra, finale po konferencah pa 15. septembra. Prva tekma finala je predvidena za 30. septembra.

V nadaljevanju prvenstva NBA bo nastopilo 22 ekip, 13 iz zahodne konference in devet iz vzhodne. Med njimi so tudi vsa moštva slovenskih igralcev.

Ob prekinitvi sezone 12. marca je na vzhodu Goran Dragić z Miami Heat zasedal četrto mesto, na zahodu pa so bili Dallas Mavericks Luke Dončića na sedmem mestu, medtem ko je bil Vlatko Čančar z Denver Nuggets tretji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice