Šport > Košarka
5635 ogledov

Dončić razbil nos nasprotniku

tibor pleiss Print Screen Tibor Pleiss jo je skupil v dvoboju z Lukom Dončićem.
Slovenski košarkar je poskrbel za daljšo prekinitev v drugi četrtini evroligaške tekme med Real Madridom in Valencio.

Luki Dončiću evroligaška tekma z Valencio ne bo ostala v najlepšem spominu. Prvi zvezdnik evropske košarke je odigral le sedem minut, preden si je po zaslugi nešportne in tehnične osebne napake prislužil izključitev. 

luka dončić Evroliga Šport Dončić letel iz igre, v tunelu norel in razbijal

Norišnica v Realovi dvorani Wizink Center se je začela v drugi četrtini, ko je Dončić po ukradeni žogi Reala krenil v prodor in s komolcem v obraz zadel Tiborja Pleissa. Sodniki so dosodili nešportno osebno napako nad Dončićem, po pregledu posnetka pa so odločitev spremenili.

Dončićev udarec ni bil nameren, kar je hitel dokazovati s hitrim opravičilom košarkarju Valencie. Pleiss je opravičilo sprejel in mu segel v roko. 

Dončić si je v nadaljevanju prislužil še izključitev, tako da razpoložnje ni bilo tako dobro kot na zadnjih tekmah, na katerih je navdušil z metoma z velike razdalje.

luka dončić Spet zažgal splet Šport Neverjetno, ampak zadel je še enkrat

Trener Pablo Laso je bil ob polčasu redkobeseden. "Ostali ste brez MVP-ja?" ga je vprašala novinarka. "Da, ostali smo brez. To je to," je odvrnil.

Komentarjev 2
  • Timotejka 13:22 20.december 2017.

    Ponesreči ga je užgal. Ni ga mislil mahniti, toda slučajno se je zgodila nesreča.

  • Presvetli 09:40 20.december 2017.

    Če se ne bi Luka tako zaščitil, bi Pleiss z njim pometel prvi vrsti tribune.Če je šla nešportna poteza zaradi udarca z komolcem Luki, potem, je zaradi štarta na telo, tudi Pleiss si zaslužil nešportno!! Sicer pa tisti kateri spremljajo ...prikaži več košarko vedo, kako je Javor sodil že v Jadranski ligi, s katerim so imeli velike preglavice klubi. Je problematičen sodnik,bil in bo!

Sorodne novice