Šport > Košarka
6035 ogledov

Dončić spregovoril o tem, kje bo igral prihodnje leto

luka dončić V primeru, da postane prvi nabor, bo v debitantski sezoni v ligi NBA zaslužil 6.685.100 dolarjev.
Slovenski čudežni deček je spregovoril o tem, kje bo nadaljeval svojo blestečo kariero.

Luka Dončić je glavni favorit nabora za prihajajočo sezono lige NBA. Slovenskemu reprezentantu, ki se je že uveljavil kot eden najboljših evropskih košarkarjev, so na široko odprta vrata v 'svet Gorana Dragića', vendar bi glede na njegovo mladost veljalo dobro premisliti, ali je selitev onkraj luže res najboljši korak za nadaljevanje kariere.

Dončić ima pogodbo z Real Madridom sklenjeno do leta 2021, vsi znaki pa kažejo na to, da se bo pred iztekom preselil v severnoameriško ligo. Kljub temu Dončić ni povsem prepričan, ali je to njegova zadnja sezona na evropskih tleh. "Ne, tega ne morem reči," je v intervjuju za Super EuroLeague dejal 18-letnik. "Bomo videli, kako se bo odvila sezona. Nihče ne ve, kaj prinaša prihodnost," je dodal.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić se je tako spretno izognil neposrednemu odgovoru na vprašanje, ali ga bomo prihodnje leto spremljali v ligi NBA. Po napovedih priznane športne franšize Sports Illustrated naj bi postal član Atlante Hawks.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 NBA Šport Američani izračunali, kje bo igral Luka Dončić

Trener madridskega kluba Pablo Laso je nedavno izjavil, da si Dončića želi obdržati v ekipi. "Upam, da bo z nami tudi prihodnje leto. Več ne morem reči," je dejal.

Tudi slovenski košarkar ne skriva, da se v Madridu zelo dobro počuti. "Sem član Real Madrida in tukaj se počutim bolje kot kjerkoli drugje. To je morda moja zadnja sezona. Morda ne. Težko rečem," je povedal sredi meseca oktobra.

Trenerjeva 'zaušnica'

Dončić je po devetih krogih Evrolige še vedno najboljši strelec tekmovanja (19,7 točke na tekmo) in košarkar z najvišjim statističnim indeksom (26,4).

Kljub temu je bil po porazu proti Panathinaikosu deležen manjše kritike iz ust trenerja Lasa, ki je sprva pohvalil njegove sposobnosti, a pristavil, da se košarka igra pet na pet in ne ena na ena. Dodal je še, da ima Luka ogromno prostora za napredovanje.

"Trdo treniram, a najpomembneje je, da se zabavam. Kadar ne uživam, igram slabo. Ključnega pomena zame in za moje soigralce je, da se na igrišču zabavamo," je zaključil Dončić.

pablo laso | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice