Šport > Košarka
11055 ogledov

Dončićev soigralec: "To je sramota!"

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Parket dvorane American Airlines Centra ostaja zaklet za Dallas Mavericks.

Moštvo Luke Dončića, ki naj bi se po sedmih tekmah premora vrnil proti Sacramento Kings, je noči na torek pred domačimi navijači izgubilo proti Utah Jazz (119:123). To je bil že 14. poraz Dallasa v American Airlines Centru, po katerem imajo na domačem parketu zgolj 50-odstotni izkupiček (14-14).

Luka Dončić Lukin "naslednik" Šport Novinec izpisal zgodovino! Kaj takega uspelo le Jamesu, Durantu in Dončiću!

Precej boljše predstave kažejo v gosteh, kjer so doslej zbrali 18 zmag na 26 tekmah. Dallas ima po 54 odigranih tekmah na računu 32 zmag in 22 porazov, kar ga uvršča na sedmo mesto zahodne konference.

Nezmožnost Dallasa, da bi doma odigral tako prepričljivo kot v gosteh, je načela potrpljenje navijačev, česar se zavedajo tudi v ekipi, a konkretnega odgovora, zakaj na domačem parketu delujejo povsem nebogljeno, v tem trenutku ni na obzorju.

Po mnenju trenerja Rick Carlisla je jedro težave slab začetek tekme, po katerem si njegovi varovanci nikakor ne opomorejo. 

"Najbolj očiten simptom naših težav na domačem igrišču je začetek tekme," je prepričan Carlisle, ki je med razlogi za poraz proti Utahu omenil še katastrofalno igro v prvem polčasu in slabo obrambo.

kristaps porzingis Poteza Šport Uf, kaj je Hrvat naredil Porzingisu

Kopičenje domačih porazov vse bolj bega Kristapsa Porzingisa, ki pa problem vidi tudi v nenamernem podcenjevanju nasprotnika. "Vsako tekmo me sprašujete isto, vendar nimam odgovora," je sprva odvrnil Latvijec, nato pa dodal: "Spet smo slabo začeli. Morda smo nekoliko preveč samozavestni. V tekmo vstopamo s miselnostjo, da se bo izteklo v naš prid."

Zelo neposreden je bil branilec Tim Hardway Jr.: "Tudi na domačem igrišču bomo morali k tekmi pristopiti tako, kot da igramo v gosteh. To je sramota. Vsi se tega zavedamo. Tako fizično kot mentalno bomo morali odigrati celih 48 minut. V gosteh nam to običajno uspeva, doma pa ne. Navijačem bomo morali dati razlog za navijanje," je povedal.

tim hardaway | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tekma z Utahom je bila sedma zapored brez prvega zvezdnika Dallasa Luke Dončića, soigralci pa so ob njegovi odsotnosti zbrali tri zmage in štiri poraze. Novo priložnost za popravni izpit bodo imeli že v noči na četrtek, ko bodo v Dallasu gostovali Sacramento Kings. Na tekmi naj bi ponovno zaigral tudi slovenski košarkar, ki je po ponedeljkovem treningu navijače razveselil z jasnim in nedvoumnim sporočilom. "Pripravljen sem," je dejal 20-letnik.

Luka Dončić All-Star pred vrati Šport Dončić s temi besedami razblinil vse dvome
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.