Šport > Košarka
30301 ogledov

Dončićeva poteza, ob kateri so padale čeljusti

luka dončić Epa Dončić iz tedna v teden dokazuje, da je prvo ime Real Madrida.
V grški prestolnici je s svojimi potezami spet navduševal kdo drug kot Luka Dončića.

Luka Dončić v Atenah ni mogel preprečiti poraz Real Madrida, je pa zato znova prikazal še eno v seriji odličnih predstav.

Slovenski košarkar je ob porazu proti Panathinaikosu (82:80) dosegel 19 točk (2/5 za dve, 3/9 za tri, 6/prosti meti), 6 skokov in 3 podaje (indeks 14).

Dončić je bil najboljši strelec ekipe in drugi najboljši strelec tekme. K.C. Rivers je v dresu domačega moštva dosegel 20 točk.


Grki so si zmago zagotovili v napeti končnici, potem ko so v drugem delu nadoknadili 16 točk razlike. "Čestitke Panathinaikosu. V prvem polčasu smo igrali dobro, nadzorovali smo tempo, nato pa v drugem ostali brez energije. Izgubili smo nekaj neumnih žog. Na koncu smo imeli odprt met za zmago. Škoda, da smo izgubili," je povedal trener Reala Pablo Laso in spregovoril o najboljšem strelcu njegove ekipe.

"Pri Luki je najboljša stvar njegova mirnost in zbranost pri tako mladih letih. Veliko ima še prostora za napredek, ker je tako velik talent. Košarka je zanj nekaj naravnega, zagotovo lahko postane še boljši. Ponosni smo, da smo ga kot 13-letnika pripeljali v Real, pri 18 letih pa nam pomaga v Evroligi. Sprejema dejstvo, da mora delati naprej in razvijati svojo igro," je povedal Laso.

Madridčani so izgubili štiri od zadnjih petih evroligaških tekem in se s skupnim izkupičkom 5/4 nahajajo na petem mestu lestvice.

Dončić je na tekmi v Atenah navdušil s fantastično podajo pod obroč, kjer je našel odprtega Walterja Tavaresa. Posnetek, vreden ogleda!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice