Šport > Košarka
185 ogledov

Dončić prvi strelec Reala

Luka Dončić
Tekma v Atenah je bila odločena v zadnjih trenutkih dvoboja.

Košarkarji Real Madrida so v devetem krogu evrolige v Atenah pri Panathinaikosu izgubili z 80:82, osemnajstletni Luka Dončić pa je bil strelsko najbolj učinkovit posameznik španske ekipe. v svojo statistiko je mladi Slovenec vpisal 19 točk, šest skokov in tri podaje, a je ob tem izgubil tudi osem žog.

Grki so se do zmage dokopali z odličnim drugim polčasom, ko so nadoknadili 16 točk zaostanka, v končnici pa ohranili mirne živce in slavili prestižno zmago.

Dončić je sicer tekmo začel izvrstno, saj je v prvi četrtini dosegel 10 točk, nato pa se mu je pri metu ustavilo, tudi igralci Panathinaikosa pa so bili bolj zbrani, ko je napadal mladi Slovenec. Ta se je sicer znova razigral v samem zaključku dvoboja in najprej s trojko rezultat izenačil na 77:77, kasneje pa zadel še dva prosta meta za 80:80.

luka dončić Car! Šport Dončić nagovoril Slovenijo

Sledil je napad Grkov in osebna napaka nad Jamesom Gistom, ki je prav tako bil obakrat natančen. Real je imel še 15 sekund za zmago ali podaljšek, napad pa se je končal z metom za tri točke, a je bil na žalost Špancev met Treyja Thompkinsa tik pred zadnjim piskom sirene nenatančen. Prvi strelec tekme je bil sicer Panthinaikosov K.C. Rivers z 20 točkami. 

Grki so z zmago četrti na lestvici Evrolige, imajo šest zmag in 3 poraze, Real ostaja pri petih zmagah. Na prvih treh mestih so CSKA (7-2), Olympiacos (7-2) in Fenerbahče (6-3).

Luka Dončić Real Madrid Unicaja Evroliga Šport Dončić v svojem slogu, Murić za točko prekratek
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.