Šport > Košarka
1 ogledov

Dragič ima tisto, kar Nash ni imel

dragić nash phoenix EPA
Phoenix Suns bodo letos z Dragičem boljši, kot bi bili, če bi imeli v moštvu še vedno Steva Nasha, je zapisal novinar AZ Central, ki podrobno spremlja košarkarje Phoenixa v ligi NBA.

To še ne pomeni, da je Goran Dragič boljši košarkar, kot legenda kluba Steve Nash. Gre za element igre, ki ga Nash ni nikoli mogel prinesti Phoenixu in ki bo Dragiča naredila zelo uspešnega v klubu, piše AZ Central, s čimer novinar misli na Dragičeve sposobnosti v obrambnih nalogah.

"Dragičeva postavitev v obrambi je neverjetna. Zaveda se pomembnosti obrambne igre, to s trudom vedno dokazuje na treningih," pravi trener Alvin Gentry.

Nash je odličen organizator, podajalec in strelec, v obrambi pa nikoli ni predstavljal velike grožnje, kar je Sonca pogosto stalo zmage. Novinar pojasnjuje, da je ob podrobnem ogledu Nashove obrambe opaziti, da košarkar, ki ga krije, pogosto pobegne mimo njega, zato mora v obrambi njegovo delo prevzemati drug košarkar, posledica pa so neovirani meti nasprotne ekipe na koš. "V NBA je veliko preigravanja, če ne zadržiš igralca in ta prodre mimo tebe, je težko zmagati," dodaja Gentry.

Prav to je bil razlog, da je moral Phoenix v zadnjih petih letih strelsko nadigrati nasprotnika, če je želel zmagati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.