Šport > Košarka
23 ogledov

Dragić spet poškodovan, zmagi za Udriha in Vujačića

beno udrih detroit pistons EPA
V noči na soboto sta na parket v najmočnejši košarkarski ligi na svetu stopila dva Slovenca.

Slovenski košarkar Goran Dragić je s svojim moštvom Miami Heat gostoval v Memphisu, a proti grizlijem zaradi poškodbe levega komolca ni zaigral. Miami je kljub temu zmagal z 90:81. 

To je že drugič v sezoni, da je Dragića zaustavila poškodba. Komaj pred časom je namreč do konca pozdravil poškodbo levega gležnja, zaradi katere je izpustil tri tekme (vse tri je Miami izgubil), zdaj pa ga je doletela nova težava. Slovenski zvezdnik vročice si je že na ponedeljkovi tekmi proti Philadelphii poškodoval komolec, pri Miami Heat pa pravijo, da se bodo sproti iz dneva v dan odločali, ali bo Dragić zaigral ali ne.

"Ko vodim žogo, ko mečem na koš, ko podajam ne morem do konca iztegniti komolca," je dejal Dragić v slačilnici tik pred začetkom obračuna z grizliji. Na sredini tekmi proti Detroitu; Miami je izgubil s 84:107, je sicer kljub težavi stisnil zobe in odigral tekmo, vendar pa je končal s slabo predstavo, ko je dosegel šest točk (ob metu iz igre 1-7).

Odločitev o tem, da tokrat ne bo zaigral, sta sprejela skupaj s kondicijskim trenerjem Jayem Sabolom. "Rekel mi je, da bo tako kot na prejšnji tekmi. In po prejšnji tekmi je bilo s komolcem le slabše," je še dejal Dragić za South Florida Sun Sentinel.

"Počutil sem se, da ne smem pustiti soigralcev na cedilu, da moram igrati. Zdaj mi ne preostane drugega, da ostanem pozitiven med okrevanjem. Po tekmi me je močno bolelo, a sem vseeno odigral proti Detroitu. Vendar pa se je poškodba poslabšala," je razkril Dragić, trener vročice Erik Spoelstra pa je dejal, da je prisilni počitek ta trenutek najpametnejša poteza.

"Njegov komolec je zelo malo gibljiv in mislim, da ste prejšnji večer lahko videli, kako je bilo. Gre za takšno oviro, da Goran ni mogel biti učinkovit," je dejal Spoelstra.

Jubilej za LeBrona

Lep skalp so osvojili Detroit Pistons, ki so s pomočjo Bena Udriha s 108:97 premagali do tekme vodilno ekipo zahoda, Los Angeles Clippers. Udrih je odigral 14 minut tekme proti Clippers, ki so zdaj zdrsnili na drugo mesto konference, v tem času pa je k zmagi Detroita prispeval štiri točke in dva skoka.

Nekaj minut na parketu je dobil tudi Saša Vujačić, ki je član New York Knicks. Kratkohlačniki so v domači dvorani gostili Charlotte Hornets in po podaljšku zmagali s 113:111, Vujačić je odigral štiri minute, a je njegova statistika ostala prazna.

LeBron James je odigral 1000. tekmo rednega dela sezone v NBA proti Dallas Mavericks in dosegel dvojni dvojček z 19 točkami in 11 podajami. Kevin Love je k zmagi prispeval 27 točk, Kyrie Irving jih je dodal 25 za Cavaliers, ki so na vrhu vzhodne konference.

NBA, izidi:

Memphis Grizzlies - Miami Heat 81:90
Goran Dragić: zaradi poškodbe komolca ni igral za Miami.

New York Knicks - Charlotte Hornets 113:111*
Saša Vujačić: brez dosežka v 4 minutah za NY.

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers 108:97
Beno Udrih: 4 točke, 2 skoka v 14 minutah za Detroit.

Boston Celtics - San Antonio Spurs 103:109
Orlando Magic - Washington Wizards 91:94
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 128:90
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 89:105
Utah Jazz - Atlanta Hawks 95:68
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 99:105
Indiana Pacers - Brooklyn Nets 118:97
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 129:132*
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 85:98
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 119:104
Sacramento Kings - Houston Rockets 104:117
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 85:109

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.