Šport > Košarka
633 ogledov

Dragić odkril razloge za optimizem

goran dragić Print screen Dragić je simbolično prekril usta Iztoku Čopu.
Goran Dragić je prepričan, da je ekipa naredila korak naprej.

Košarkarji Miami Heat so izgubili četrto tekmo v letošnji sezoni lige NBA (2-4) in na lestvici vzhodne konference nazadovali na 13. mesto. 

goran dragić NBA Šport Krizni sestanek ni zalegel, boleč poraz Miamija

Tekma z Minnesoto Timberwolves je bila prva po kriznem sestanku, ki so ga v ekipi organizirali v želji, da bi se izognili ponovitvi lanskega scenarija, ko so v prvi polovici sezone zapravili vse možnosti za uvrstitev v končnico. 

goran dragić Krizni sestanek Šport Pri Dragićevih padale težke besede

Košarkarje vročice so pokopale izgubljene žoge (24) in katastrofalen met za tri točke. Zadeli so namreč le 7 od 27 poskusov (26%). Slovenski organizator igre Goran Dragić se je v pogovoru z ameriškimi novinarji dotaknil ogromnega števila zapravljenih napadov.

"Ne vem, to je dobro vprašanje," je na temo izgubljenih žog dejal Dragić. "V težave nas spravijo podaje znotraj rakete, še posebej proti ekipam, ki dobro branijo. Splošno gledano smo si priigrali dovolj prostora, imeli smo kar nekaj odprtih metov. Žoga je krožila. Napredek je viden, a še vedno nas čaka veliko dela," je dodal slovenski košarkar.

Dragić je pojasnil, da so košarkarji dosledno upoštevali vse, kar so se dogovorili na sestanku. Na koncu je zmanjkalo nekaj športne sreče. "Zagotovo. Tekma je bila zelo izenačena, na koncu sta odločali ena ali dve žogi. Lahko bi se izteklo drugače. Tempo je bil boljši, žoga je lepo krožila, odigrali smo bolje v obrambi."

Občutki pred nadaljevanjem sezone so dobri. "Želimo zmagati takšne tekme, a obenem se počutimo bolje, ker smo odigrali dobro. Zdaj moramo še nadgraditi to, kar smo prikazali na tej tekmi," je sklenil Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice