Šport > Košarka
9228 ogledov

Dragićeve številke šokirajo, tudi trener ogorčen

goran dragić
Ob pogledu na statistiko letošnje sezone lige NBA v oči zbodejo številke Gorana Dragića.

Slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića v letošnji sezoni krasi napadalna igra z obilico prodorov pod obroč nasprotnih ekip, kjer pa sodniki zelo redko dosodijo osebno napako.

goran dragić Izvid Šport Takšno je Dragićevo stanje

Zvezdnik Miamija je od začetka sezone zabeležil že 101 prodor, pri tem pa so sodniki v njegov prid dosodili samo eno (!) osebno napako.

Po mnenju poročevalca Miami Heralda naj bi bila to posledica tega, da se kar 39,6 odstotka njegovih prodorov konča z asistenco, kar je tretji najvišji odstotek med 23 igralci z vsaj dvanajstimi prodori na tekmo.

"To nima smisla. Gorana bomo še naprej spodbujali k prodorom in agresivni igri. On je 'karambol' na dveh nogah. Zato je žoga v njegovih rokah, ker igra agresivno. Verjamem, da bo nekoč nagrajen. Res si ne želim, da bi zaradi sodniškega kriterija spreminjal svojo igro. Stvari se bodo obrnile," je varovanca pohvalil trener Erik Spoelstra.

Če Dragićevo statistiko primerjamo z nekaterimi drugimi igralci, postane statistična anomalija še bolj očitna.

Košarkar Cleveland Cavaliers Collin Sexton je denimo zbral 60 prodorov in izsilili osem osebnih napak, košarkar Washington Wizzards Kelly Oubre Jr. pa 50 prodorov in šest osebnih napak.

Padel na gledalce Šport Dončić tarča umazane poteze

Dragić je takšnega sodniškega kriterija že vajen. V lanski sezoni je osebno napako izsilil v le 3,4-odstotka vseh prodorov pod nasprotnikov obroč, kar je najmanj med desetimi igralci z največ prodori v sezoni 2017/2018.

Letos je ta odstotek še precej nižji (1/101 - 1%).

"Na to gledam z vidika, da na sojenje nimam vpliva. Še vedno bom igral ne enak način. To je vse, kar lahko naredim. Bomo videli, če bo šlo več odločitev moj prid," je optimističen Dragić.

Goran Dragić (2018/2019):

8 tekem
32,0 minute
18,1 točke
3,9 skoka
5,1 podaje
0,4 ukradene žoge
0,4 blokade

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.