Šport > Košarka
1942 ogledov

Dragićev prijatelj opisal incident s 6-letnikom

butler dragić Instagram
Ameriški košarkar, ki si v Miamiju deli slačilnico z Goranom Dragićem, je spregovoril o boleči izkušnji.

Superzvezdnik floridske vročice Jimmy Butler, ki se zelo dobro razume z Goranom Dragićem, je opisal, kako je bil še pred prebojem med najprepoznavnejše športnike na svetu pogosto tarča rasizma.

V pogovoru za ESPN je 30-letnik spregovoril o tem, kako močno so ga prizadele besede komaj šestletnega fanta, ki pa je, kot se je izkazalo, zgolj povzemal mišljenje svojega rasističnega očeta.

"Sprehajal sem z bratom, mimo pa sta prišla belopolti mož in njegov sin, ki ni mogel biti starejši od šest let. Fant se je obrnil in dejal 'oče, to so tisti črnuhi, o katerih si mi govoril.' Otrok ne ve, kaj govori. Moja prva reakcija je bila, da sem očeta pogledal naravnost v oči. Visok sem 201 cm in videl sem, ga je strah. On mu je vcepil takšno mišljenje. Otrok ne more vedeti. Tudi svojo hčerko sem moral naučiti, da je štedilnik vroč. Starši izbiramo, ali bomo svoje otroke učili sovraštva," je povedal Butler.

Ameriški košarkar je imel težko otroštvo. Oče je odšel, ko je bil Jimmy še dojenček, mama pa ga je pri 13 letih vrgla iz hiše, zato se je nekaj let selil od prijatelja do prijatelja. Običajno je lahko ostal nekaj tednov, nato pa je moral poiskati drugo rešitev.

Kljub vsemu je ohranil dobre odnose s starši. "Nisem tip človek, ki bi držal zamero. Še vedno govorim z očetom in mamo. Radi se imamo. To se ne bo spremenilo," je nekoč dejal.

Košarkar Miamija danes na leto zasluži več kot 32 milijonov dolarjev.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice