Šport > Košarka
948 ogledov

Dragićev soigralec okrepil žrtve "zmajčkov"

Dorell Wright epa
V ligi ABA bo v letošnji sezoni igral košarkar s šampionskim prstanom lige NBA.

V ponedeljek zvečer je Petrol Olimpija v prvem kolu lige ABA na domačem parketu po podaljšku ugnala Igokeo (95:93). Moštvo iz Laktašev je dan po porazu oznanilo, da je dobilo zanimivo okrepitev.

Petrol Olimpija FIBA liga prvakov Šport Znani vsi tekmeci zmajev

V BiH bo v letošnji sezoni igral Dorell Wright, 206 cm visoki krilni center, ki lahko igra tudi na poziciji krila. Wright je bil leta 2004 izbran kot 19. po vrsti v prvem krogu nabora s strani Miami Heat in bil del ekipe z Dwyanom Wadom in Shaquillom O'Nealom na čelu, ki je leta 2006 osvojila naslov.

Pri Vročici je ostal do leta 2010, nato pa igral še za Golden State Warriors, Philadelphia 76ers, Portland Trail Blazers in Beikong Fly Dragons.

Aprila 2016 se je vrnil v Miami in skupaj z Goranom Dragićem igral tudi v končnici. Lanskega oktobra se je Wright pred sezono pridružil Los Angeles Clippers, toda v rednem delu sezone nato ni zaigral v NBA.

Wright šteje 31 let in bo s svojimi izkušnjami predstavljal lepo pridobitev za Igokeo, ki je v tekmovalnem obdobju 2016/17 osvojila peto mesto v elitni regionalni druščini.

Goran Dragić Globok poklon! Šport Goran Dragić kot ga še niste videli: V čast mi je, da lahko zdaj vračam vsem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.