Šport > Košarka
14305 ogledov

Goran Dragić kot ga še niste videli: V čast mi je, da lahko zdaj vračam vsem

Goran Dragić
1/9
Kapetan zlate košarkarske ekipe Goran Dragić je ekipi Miami Heat predstavil mesto, sosesko in stanovanje v katerem je odrastel.

Da je postal vodja na parketu, da je marljiv in dober po srcu imajo največ zaslug njegove korenine v Sloveniji, Dragićevo dosedanjo kariero povzamejo na začetku prispevka.

Slovenski zvezdnik nato druščini iz svoje NBA ekipe predstavi kje je odrastel. Ljubljana, Ljubljanski grad, Zmajski most, soseska v Kosezah, stanovanje, soba in pograd, ki ju je delil z bratom Zoranom.

goran dragić zoran dragić | Avtor: arhiv družine Dragić arhiv družine Dragić
"Spal sem na zgornji postelji, Zoran je bil spodaj. Najin odnos je bil zelo poseben, večino časa sva se prepirala. Vedno sem ga dražil, kako ga bodo na spodnji postelji napadli pajki. Vedno je bilo nekaj. A pod črto sva vedno bila najboljša prijatelja. Res ga imam rad, pogrešam tiste brezskrbne dneve iz otroštva," pove Dragić.

goran dragić Nerealno! Šport 'Dragon' bruhal ogenj: po potezi večera še osmešil tekmeca goran dragić O referendumu Šport Dragić: Tu v Sloveniji je precej norih ljudi

Nazadnje sem bil v tem stanovanju pred kakšnimi osmimi leti, pravi Gogi, in kar malce čustveno postaja zdaj, ko se spominjam vseh stvari, ki so se zgodile tukaj. "Nismo imeli veliko denarja, ampak imel sem fantastično otroštvo," poudarja Dragić.

Ekipo popelje tudi v skozi hodnike osnovne šole, ki jo je obiskoval kot otrok. Spregovori tudi njegov prvi trener košarke iz srednje šole. Takoj sem videl, da ima potencial, je povedal.

Goran Dragić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Trening Šport Tako v NBA mučijo Dragića

goran dragić zoran dragić | Avtor: arhiv družine Dragić arhiv družine Dragić
Dragić razloži tudi, kakšna je bila pot, ki jo je prehodil do poklicnega igralca košarke. Snemalci Miami Heat pa mu sledijo na otroški košarkarski kamp, ki ga vsako leto priredi na Rogli.

Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017 Goran Dragić Šport Goran Dragić: Zato si med prvenstvom nisem bril brade

"Država, mesto, starši in soseska so mi dali vse in me naredili takšnega, kot sem. Zdaj imam priložnost, da vse to vrnem in v veliko čast mi je, da to počnem," sklene Dragić, ki prispevek zaključi z občutki, ki jih doživlja, ko igra za ekipo iz Miamija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.