Šport > Košarka
23 ogledov

Dva dopingirana na EP v košarki?

Španija španska košarkarska reprezentanca Reuters
Na evropskem prvenstvu v Litvi naj bi si dva košarkarja pomagala z nedovoljenimi poživili. Imeni grešnikov še nista znani, eden izmed njiju pa naj bi s špansko reprezentanco tudi prišel do naslova evropskega prvaka. Pri Fiba Europe zanikajo kakršnekoli nepravilnosti.

Po izjavah Eve Stanikuniene, ki je vodja litovske protidopinške agencije, naj bi poleg Španca grešil še nekdo iz četrtouvrščene makedonske izbrane vrste. V obeh primerih naj bi šlo za preveliko količino nedovoljenih snovi v njunih telesih. Oba vzorca sta bila poslana na Fibo Europe, kjer bodo opravili še nadaljnja testiranja. Če bodo tudi ta pokazala nepravilnosti, igralcema grozi dvoletna prepoved nastopanja.

Na Španski košarkarski zvezi so že stopili v stik z Fibo Europe, kjer pa so za zdaj zanikali stike z litovsko protidopinško agencijo. "Takšna poročanja medijev so brez osnove. Bili bi prvi, ki bi izvedeli za te nepravilnosti. Turnir v Litvi si je že prislužil oceno enega izmed najboljših in najčistejših tekmovanj v zgodovini košarkarke," so se na zapise v številnih medijih odzvali pri krovni organizaciji evropske košarke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.