Šport > Košarka
26 ogledov

EuroBasket v Sloveniji bo!

žreb ep 2013 eurobasket žoga Saša Despot
Z ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport so sporočili, da so na sestanku s predstavniki KZS in mest prirediteljev potrdili odločitev, da bo Slovenija gostila EP in soglašali, da se bodo priprave nanj intenzivno nadaljevale.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je potekal sestanek v zvezi s pripravami na evropsko prvenstvo (EP) v košarki, ki bo v Sloveniji prihodnje leto. Sestanek je vodil minister dr. Žiga Turk, udeležili pa so se ga predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Roman Volčič, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in Mestne občine Celje Bojan Šrot ter predstavniki Mestne občine Koper in Občine Jesenice.

Na sestanku so potrdili odločitev, da bo Slovenija gostila EP, in soglašali, da se bodo priprave na prvenstvo intenzivno nadaljevale. Minister dr. Turk je potrdil obvezo države o plačilu osnovne kotizacije, za katero so sredstva v državnem proračunu že rezervirana in potrdil tudi rezervacijo evropskih sredstev, skupno 6,1 milijona evrov, za adaptacijo dvoran, v katerih bo potekalo prvenstvo. Predstavniki občin so zagotovili, da bodo ministrstvu v tednu dni posredovali dokumentacijo v zvezi z adaptacijo dvoran, ministrstvo pa bo do konca meseca pregledalo dokumentacijo in sporočilo, do kolikšnega financiranja bo, glede na kriterije dodeljevanja evropskih sredstev, vsaka občina upravičena. KZS bo ministrstvu dostavila pogodbe z lokalnimi organizatorji, kar bo omogočilo takojšnjo sprostitev sredstev osnovne kotizacije.

Minister dr. Turk je z zadovoljstvom ugotovil, da predstavlja današnje srečanje pomemben korak k organizaciji prvenstva ter se zahvalil predstavnikom KZS, obema županoma in predstavnikom občin za stvarno sodelovanje in skupno prizadevanje za uspešno organizacijo EPK 2013 v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.