Šport > Košarka
31 ogledov

Filipovski: Igramo proti "dream teamu"

olimpija krka finale filipovski sodnik Saša Despot
Union Olimpija bo v petek ob 20.45 v Stožicah odigrala prvo letošnjo domačo evroligaško tekmo, nasprotnik bo istanbulski Fenerbahçe. Tudi Turki so v prvem kolu – tako kot zmaji – vpisali zmago ...

"Fenerbahçe je pravi 'dream team' (sanjska ekipa, op. l.), ki je letos v novo ekipo vložil velike vsote denarja. Z novim italijanskim trenerjem, ki je s seboj pripeljal številne igralce iz Italije, igra podobno kot Siena, ki se je v zadnjih letih večkrat uvrstila na zaključni turnir. Fenerbahçe ima ogromen napadalni potencial, igra potrpežljivo in zna napadati slabosti nasprotnika. Igrati bomo morali z veliko zbranosti in prikazati najboljšo tekmo do zdaj. Hkrati potrebujemo polno dvorano Stožice, ki nam lahko da tistih nekaj odstotkov dodatne energije, ki je proti tako močnemu tekmecu nujno potrebujemo," je tri dni pred tekmo povedal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Green Dragons navijači Union Olimpija Galatasaray | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Nižje cene vstopnic

Predsednik Fenerbahçeja Aziz Yildirim je za novo sezono sestavil najdražjo in po imenih verjetno najboljšo zasedbo v zgodovini kluba, ki ima sedež na azijski strani Istanbula in ki si močno želi narediti korak naprej v primerjavi z lansko sezono, v kateri je domače prvenstvo končal v četrtfinalu, Evroligo pa v Top 16. Poleg trenerja Simonea Pianigianija, ki je zadnjih šest let vodil Sieno, je v ekipo pripeljal ase, kot so Bo McCalebb, lani najboljši igralec Evrolige Mike Batiste, stari znanec ljubljanske publike v dresu Panathinaikosa David Andersen, eden od najizkušenejših evropskih centrov, in Romain Sato, prav tako bivši varovanec Pianigianija v Sieni. Ob Omerju Onanu, Kayi Pekerju, Bojanu Bogdanoviću, Emirju Preldžiću in drugih je jasno, da ima Fenerbahçe zasedbo za najvišje cilje.

Vloga gledalcev je v takem dvoboju zelo pomembna. Ljubljanska publika je v prejšnjih sezonah že večkrat pokazala, da je lahko jeziček na tehtnici in da lahko moštvo popelje do zmag tudi proti veliko bogatejšim in močnejšim zasedbam. Union Olimpija je letos precej znižala cene vstopnic – v povprečju za okoli 25 odstotkov, tako da zdaj najcenejša stane 8 evrov, najdražja, če izvzamemo zakupljene lože, pa 35 evrov.

Komentarjev 1
  • bober123 17:27 16.oktober 2012.

    Spoštovani! Vaš komentar smo izbrisali, ker kršite Kodeks komentiranja. Uredništvo Žurnal24