Šport > Košarka
11 ogledov

Filipovski: "Zame se ne lomi sezona"

Filipovski Union Olimpija Galatasaray Boštjan Tacol
"Gremo iz tekme v tekmo. Zame se ne lomi sezona,“ v porazu Uniona Olimpije z Galatasarayem (70:79) prevelike dramatike ni iskal trener Sašo Filipovski, čeprav bi si zmage še kako želel(i), a so bile zanjo roke premalo mehke.

"Tokrat naši strelci niso bili na ravni, da bi lahko dobili tekmo z Galatasarayem, čeprav smo del tekme odigrali dobro, se vrnili v igro, bili v drugem delu tretje četrtine blizu. Vendar smo bili v zadnji četrtini premalo zbrani, napravili kar nekaj začetniških napak, ko smo nasprotniku podali v roke in ta je izvedel protinapade. Zaslužena zmaga Galatasaraya, ki je imel močno klop. Igralci, ki ponavadi ne dosegajo toliko točk, so dosegli več kot v prejšnjih treh tekmah," je po tekmi Uniona Olimpije in Galatasaraya v 4. kolu Evrolige dejal Sašo Filipovski in nato podrobneje analiziral napake v zadnji četrtini, ko bi Olimpija lahko prehitela tekmeca.

"Marsikaj je šlo narobe v zadnji četrtini. Na primer: pomembna žoga, stranski avt, Sasu Salin poda Jaki Lakoviču v roke, ta brez težav položi. Ratko Varda je dobil peto osebno praktično takoj, ko je vstopil s štirimi. Bil je praktično najboljši igralec v napadu. Nismo mogli razviti igre po globini, kar nam ni šlo na roke. Tako kot ne, da sta bila Danny Green in Salin strelsko nerazpoložena. Iskal sem igralce, ki bodo kaj zadeli, kajti Galatasaray igra čvrsto v obrambi in čvrsto rotira. Zlasti v zadnji četrtini, ko so na 'štirici' igrali s Shumpertom, ki razvleče obrambo, lahko prevzema in pomaga. Tedaj potrebuješ človeka, ki zadene od daleč, mi ga nismo imeli," se je pridušal Olimpijin trener in pojasnil, zakaj je uporabljal tako Aleksandra Ćapina kot Bena Woodsida hkrati.

"Z dvema organizatorjema igre sem igral, ker tudi Galatasaray igra z dvema, ki izredno prodirata in ustvarjata za ostale. V zadnji četrtini, potem ko je iz igre moral Varda, sem poskušal z nizko peterko, z Davisom Bertansom na 'štirici' in Markoto, da bi v končnici morda presenetili, a nam ni uspelo. Obramba Galatasaraya je bila predobra," je priznal Filipovski in pojasnil še vztrajanje pri Dannyju Greenu: "Green je bil do zdaj naš najboljši strelec in igralec, ki je do zdaj odločil že kar nekaj tekem. Pripeljan je bil, da daje koše. Dino Murić ni strelec. Za zdaj je dober ekipni igralec, obrambni igralec. Ampak v tekmi, ko potrebuješ strelca, sem ga iskal v Dannyju Greenu."

Komentarjev 1
  • 1111 11:50 10.november 2011.

    ...mislim, da Filipovski še ni dorasel....