Šport > Košarka
10 ogledov

Gigant tudi v Kopru

Gigantski dres v Kopru
1/5
KZS/www.alesfevzer.com
Po Jesenicah je gigantski dres slovenske košarkarske reprezentance izobešen tudi v Kopru, kjer krasi stolp tamkajšnje gasilske brigade.

Gigantski dres slovenske reprezentance v Kopru je sicer nekaj manjši kot tisti na Jesenicah, saj je dolg 11,5 metra in širok sedem metrov, a zato nič manj opazen. Ob predstavitvi dresa so prisotne pozdravili podžupan mestne občine Koper Danijel Cep, vodja koprskega organizacijskega odbora Sekule Popović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems in slovenski reprezentant Boštjan Nachbar.

"Glede na to, da živim na Obali, je zame še posebna čast in veliko veselje, da se bo EuroBasket odvijal tudi v Kopru. Čeprav slovenska reprezentanca tukaj ne bo igrala, pa bomo fantje z zanimanjem pogledali, kaj se bo tukaj dogajalo. V Koper prihaja ogromno mojih prijateljev in verjamem, da se bodo počutili super. Se kmalu vidimo na tekmah in iskreno upam, da bo prvenstvo za našo reprezentanco kar najbolj uspešno," je dejal član nemškega prvaka Bamberga.

"Z današnjim dogodkom postaja EuroBasket 2013 realnost. Nanj se v mestu pripravljamo s polno paro, velik del k promociji pa lahko prispevate prav mediji. V koprski občini si namreč želimo, da bi se ta nepozaben trenutek vtisnil v spomin slehernega prebivalca in obiskovalca ter da bi se zapisal v samo zgodovino mesta," pa je povedal povedal podžupan Cep. Gigantski dres slovenske reprezentance bo v četrtek predstavljen še v Celju, v prvi polovici julija pa še v Ljubljani.

Himna EuroBasketa se že vrti

Pred dnevi je luč sveta ugledal tudi uradni spot himne EuroBasketa 2013 Rad imam košarko, ki jo izvajajo Zoran Predin in CoverLover. Rdeča nit spota so slovenski navijači, nagrajenci akcije "Košarko čutim", ki so bili glavne zvezde navijaškega dne in so spoznali, kako je biti reprezentant Slovenije.

Spot je bil posnet na treh lokacijah in sicer v hotelu Plaza, v legendarni dvorani Ježica ter na Ljubljanici. Potek navijaškega dne, v katerem je moč videti izbrano navijaško vrsto od srečanja v hotelu do tekme v dvorani, je začinjen s potovanjem Zorana Predina in skupine CoverLover po Ljubljanici, ki predstavlja glavno mesto Slovenije, v katerem se bo prvenstvo odvijalo vse tri tedne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.