Šport > Košarka
56 ogledov

V Celju vse pripravljeno za spektakel

Roman Kramer in Bojan Šrot Gregor Katič
Uvodni teden letošnjega EuroBasketa v Sloveniji bodo vse oči slovenske javnosti uprte v Celje, saj bo v prvem delu tekmovanja tam igrala slovenska izbrana vrsta. Ker velja veliko zanimanje tudi med hrvaškimi, pričakujejo pa še precej čeških, poljskih, gruzijskih in španskih navijačev, so se v mestu ob Savinji na dogodek dobro pripravili.

Kot je na današnji novinarski konferenci na Krekovem trgu v Celju, kjer naj bi bilo osrednje prizorišče za druženje navijačev v središču mesta, povedal celjski župan Bojan Šrot, se v Celju veselijo že začetka avgusta, ko bo dvorana Zlatorog gostila številne pripravljalne tekme. To bo hkrati test za organizatorje glede pripravljenosti športnega objekta in drugih zmogljivosti.

"Na prenovljenem Krekovem trgu bomo pripravili navijaško cono, kjer se bo ves čas prvega dela prvenstva, pa tudi potem, ko se bo dogajanje preselilo v Ljubljano, veliko dogajalo. Želimo si čim bolj povezati dvorano Zlatorog in mesto, zato bo v času tekmovanj med lokacijama vozil tudi turistični vlakec. Vse tekme bo mogoče spremljati tudi tukaj z velikega ekrana," je dejal celjski župan.

Zlatorog izpolnil zahteve

Nekaj popravkov je bilo po besedah Ivana Pfeiferja v Zlatorogu vendarle potrebno, saj dvorana letos že slavi desetletnico, ob tem pa je bilo to potrebno storiti tudi zaradi zahtev mednarodne košarkarske zveze. Dvorana je praktično že pripravljena, potrebno bo pripraviti le še posebno tribuno za novinarje, med katerimi vlada veliko zanimanje, saj jih je ta trenutek za celjsko skupino akreditiranih že okoli 250.

Celje: stari košarkarski znanec

Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Iztok Rems je dejal, da ni nobenega dvoma, da bo izvedba prvenstva uspešna tudi v Celju, ki je znano športno mesto. Ob tem je spomnil, da je bilo sodelovanje s Celjani vselej uspešno, saj je knežje mesto leta 1980 že gostilo mladinsko evropsko prvenstvo, leta 1999 pa evropsko prvenstvo za kadete.

"Člansko EP je korak naprej in prepričan sem, da bomo s tem dali nov zagon tudi celjski moški košarki, da dobi kakšnega solidnega prvoligaša, medtem ko v ženski košarki že nekaj časa daje najboljše rezultate v Sloveniji," je dejal Rems in spomnil, da ima celjska košarka bogato zgodovino, kar polovica nekdanjih selektorjev reprezentance pa prihaja prav iz celjskega bazena.

V pričakovanju slovenskih zmag

Direktor EuroBasketa Aleš Križnar je spomnil, da se je Celje pri organizaciji EP pridružilo kot zadnje prizorišče, a to ne pomeni, da so v kakršnemkoli zaostanku, saj so se lokalni organizatorji še toliko bolj potrudili. V zadnjih mesecih je bilo po njegovih besedah storjenega veliko, zato se vsi veselijo, da bodo 4. septembra prvič videli slovensko reprezentanco in njene zmage v dvorani Zlatorog.

"Povpraševanje predvsem za tekme slovenske izbrane vrste je ogromno in tudi če bi imeli dvorano za 15.000 ljudi, ne bi mogli ustreči vsem. Tukaj je še sosednja hrvaška in vselej atraktivni branilci naslova Španci. Zato so v Celju pripravili veliko spremljevalnih aktivnosti in tako tistim, ki ne bodo prišli do vstopnic, ponudili nekakšno alternativo," je dejal Križnar in dodal, da bodo o zanimanju za vstopnice v prvem delu, ki jih bodo začeli prodajati 1. julija, lahko povedali takrat, se pa ne bojijo, da jih v Celju ne bi prodali. Tujim navijačem so sicer že na voljo v paketih z nočitvami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.