Šport > Košarka
14 ogledov

Gogi o Olimpiji in Krki: "Nihče ni poklical"

dragić slovenija litva košarkarska reprezentanca Anže Petkovšek
"Moja želja je, da bi igral doma, je pa res, da me ni še nihče kontaktiral. Vse je možno," na vprašanje, ali je možno, da bi v času lockouta v ligi NBA igral za Union Olimpijo ali novomeško Krko, odgovarja Goran Dragić, ki je s slovensko reprezentanco na EP v Litvi.

"V prvem delu imamo vsaj na papirju lahko skupino, a bomo morali vseeno dati vse od sebe. Če bomo igrali kot ekipa, tako kot na zadnji tekmi proti Litvi, potem lahko marsikaj naredimo. Zagotovo bi se morali prebiti iz drugega dela v četrtfinale, potem pa je vse možno, ena tekma odloča in odvisno je tudi od tega, ali imaš takrat dober ali slab dan. Upam, da bomo imeli mi dobrega," pred začetkom evropskega prvenstva v Litvi pove Goran Dragić, eden najzvestejših slovenskemu reprezentačnemu dresu. "Vse, kar mi je Slovenija dala, poskušam vrniti. Na naboru za NBA sem bil zaradi reprezentance, in sicer po evropskem prvenstvu v Španiji. Rad igram košarko, rad se družim z reprezentanti, s katerimi ustvarjamo dobro vzdušje, zato vsako leto znova komaj čakam, da se dobimo in predstavljamo svojo državo."

Od srede bo čas za popolno osredotočenost na prvenstvo, pred tem pa se je priljubljeni Gogi ozrl še na naslednjo klubsko sezono, ko bo zaradi lockouta v NBA skoraj zagotovo igral v Evropi. "Cilj je Evropa, videli pa bomo, kateri klub bo to. Imel sem že nekaj ponudb, a na žalost nismo prišli do skupnega dogovora, saj vsi želijo, da podpišem eno sezono ali več, česar pa ne morem, saj me še vedno veže pogodba s Houstonom. To pomeni, da je edina možnost, da se dogovorim za sodelovanje za toliko časa, dokler bo trajal lockout. A o vsem tem niti ne razmišljam, saj sem osredotočen na evropsko prvenstvo in reprezentanco, ki ji želim pomagati, po prvestvu pa se bom odločil, kje nadaljevati športno pot." Sta v igri tudi Krka in Union Olimpija? "Moja želja je, da bi igral doma, je pa res, da me še nihče ni kontaktiral. Vse je možno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.