Šport > Košarka
4153 ogledov

Golemac nad varovanca: "Zakaj me j***š? J***š me kot konja! J*** se, neumnež!"

Jurica Golemac Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so se v 17. krogu lige Aba osmešili na tekmi z Budućnostjo (58:80), glavni trener Ljubljančanov pa je med tekmo povsem izgubil živce.

Varovanci glavnega trenerja Cedevite Olimpija Jurice Golemca so razočarali 5000-glavo množico, ki se je prišla pokloniti legendarnemu Dušanu Hauptmanu, potem ko je Olimpija upokojila njegov dres s številko 10 in ga obesila pod strop dvorane.

Ljubljanski košarkarji niso zgolj vpisali še četrti zaporedni poraz, temveč so bili povsem ponižani s strani letos precej povprečne Budućnosti, ki je slavila s kar 80:58. Olimpija je na zgodovinski večer prikazala eno najslabših predstav sezone in zasluženo visoko izgubila.

Yogi Ferrell Liga ABA Šport Ob lepi slovesnosti hud poraz Olimpije

Ob takšni predstavi pa je živce povsem izgubil tudi trener Ljubljančanov, ki je ob minuti odmora v prvem polčasu povsem znorel nad svojimi varovanci, ki so igrali brez ideje, obenem pa so se zatekali zgolj k individualnim akcijam.

Tokrat je bil na udaru predvsem Amar Alibegović, ki je zapravil enega izmed prejšnjih napadov: "Mi lahko pojasniš, zakaj me j***š? Kot konja me j***š! Prodreš notri in nato vržeš preko roke. J*** se, neumnež!" so izpad Golemca ujele televizijske kamere.

Golemac se je sicer po tekmi na novinarski konferenci opravičil občinstvu zaradi skromne predstave njegovih varovancev na tako svečan večer. "Rad bi se opravičil navijačem, ki so pripravili enkratno vzdušje. Mislili smo, da nam bo energija občinstva zaradi Dušana pomagala, a je bilo na koncu nasprotno. Še enkrat ponavljam, res mi je žal zaradi navijačev."

Komentarjev 1
  • andrej084 21:27 30.januar 2023.

    Hrvaški klub na začasnem delu v Sloveniji, kdo se še sekira zaradi tega. Golemac pa brezveznik, ima v ekipi še Matkovica, Gnjidica, niti poskusil ni z njima. Z malimi beki je težko, jih vsi prebijejo v prvi liniji...v ekipi pa ...prikaži večpa 2 Slovenca, Dragić in Muric...