Šport > Košarka
121 ogledov

"Goran Dragić je že prvi organizator igre"

Goran Dragić Filipović novinarska konferenca Ljubljana Anže Petkovšek
Rade Filipović je zelo priznan košarkarski agent v ligi NBA. Z njim smo se pogovarjali o prihodnosti Gorana Dragića, s katerim sodeluje že osem let.

Kakšno pogodbo bo zdaj podpisal Goran Dragić?
Goran se je s svojimi predstavami postavil v dober položaj. Pogodba bo zagotovo dobra. Konkretne številke vam trenutno ne morem povedati, tega noben pameten agent ne počne. Sem pa prepričan, da bo Goran z višino pogodbe zadovoljen.

Vas je kateri klub že kontaktiral?
Nekateri klubi sami dajejo izjave za časopise, izražajo želje. Zagotovo bo zanimivo poslušati predloge zainteresiranih klubov. Goran je v fantastičnem položaju, saj je unrrestricted free agent (popolnoma prost igralec, op. p.) na trgu. Lahko izbere katerikoli klub, tega mu nihče ne more preprečiti. Le redki igralci v ligi NBA pridejo do takšnega statusa, ki omogoča tudi ponudbe, ki so precej visoke. Dobro se bomo pozanimali o trgu, nato pa bo Goran sprejel odločitev. Ta je popolnoma njegova. Mnogi pozabljajo, da je plačal Tau Ceramici, da bi lahko zaigral v NBA in se učil od Steva Nasha. Tudi njega zastopamo in vemo, kakšen igralec je. Vedeli smo, da se mu bo posvetil. Naredili smo vse, da bi Goran lahko sodeloval s Stevom, in takrat plačali ogromno odškodnino Tau Ceramici.

Z Goranom sodelujete že osem let. Je šlo kdaj kaj narobe?
Sodelovati z Goranom in tudi drugimi slovenskimi igralci, kot so Jaka Lakovič, Matjaž Smodiš, Rašo Nesterović in tudi Goranov brat Zoran, je izjemno. To so fantje, ki v vsakem trenutku vedo, kaj hočejo, ki so lepo vzgojeni, predani košarki, zvesti ... Mi smo le ekipa, ki dela za njimi. Preprosto se naše druženje ne konča s koncem kariere. Še vedno sodelujemo z Rašem, kmalu bo tudi Smodiš sklenil športno pot. Tudi po njej jih bomo vodili in jim pomagali.

Ali dejstvo, da si Goran želi biti prvi organizator igre v klubu, zmanjšuje število klubov, kamor bi lahko odšel?
Ne. On je že prvi organizator igre. Tega mu nihče več ne more odvzeti. On bo v naslednji sezoni zagotovo prvi play, kamorkoli bo že odšel.

Omenili ste tudi Zorana. Verjetno so kakšne ponudbe že na mizi.
Res je. Povabljen je, da za Houston odigra poletno ligo. Pogovoriti se moramo še z vodilnimi v Krki. Prosili bomo za dovoljenje, da se lahko udeleži poletne lige. Zoran si vsekakor želi slediti starejšemu bratu. Zagotovo je NBA-talent, a trenutno se mora osredotočiti na Krko in tekmovanje v slovenskem prvenstvu. Zato se bomo o tem pogovorili kasneje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.