Šport > Košarka
6661 ogledov

Goran Dragić se je moral opravičiti navijačem svoje nove ekipe

goran dragić Print Screen
Goran Dragić se je z neprevidnimi komentarji zameril navijačem svoje nove ekipe Toronto Raptors.

Veteran 14 NBA sezon Goran Dragić še ni odigral tekme za svojo novo ekipo Toronto Raptors, pa si je na svoja pleča že nakopal bes navijačev te kanadske košarkarske franšize.

Priljubljeni "Dragon" je namreč nič hudega sluteč preživljal prijetno popoldne v svoji Ljubljani, ko se je pojavil na sprejemu slovenske košarkarske ekipe po izjemnih nastopih na Olimpijskih igrah in ni verjetno niti najmanj pričakoval, da bodo besede, ki jih bo izrekel za slovenske medije, tako pretresle Toronto.

Splet je namreč preplavil posnetek v slovenščini, v katerem je Gogi spregovoril o svoji menjavi v Toronto, ki je naravnost razburil navijaško skupnost v edini kanadski košarkarski ekipi lige NBA.

Dragić je namreč na posnetku priznal, da ni navdušen nad selitvijo v Kanado, saj ni bil Toronto ena izmed njegovih želja, ker naj bi imel višje ambicije, kot jih ima njegova nova ekipa.. Raptors so namreč lansko sezono končali kot 12. ekipa Vzhoda.

Nekdanji slovenski kapetan je kasneje svoje besede obžaloval ter se zanje svojim novim navijačem tudi opravičil ter priznal, da ga mediji niso narobe citirali, temveč da so njegovo izjavo preprosto vzeli iz konteksta ter da celotni stvari manjka širši okvir.

"Moje sporočilo za navijače Toronta je, da bi se želel opravičiti. Tega nisem izjavil na pravi način. Vem, kako radi imajo svoje moštvo in lahko so ponosni nanjo, saj gre za eno najboljših organizacij v ligi NBA. Med drugim so tudi že postali prvaki, medtem ko sam naslova še nimam, tako da je bilo resnično neprimerno, kar sem izrekel."

"Medijem sem povedal, da sem preživel sedem let v Miamiju in da sem si želel tam tudi ostati, saj imam v Miamiju družino in vse, ne pa iti v Toronto," je razlog za sporno izjavo pojasnil Dragić.

"Vedno sem bil profesionalec, lahko vprašate kogarkoli. Vsepovsod kjer sem in bom igral, sem bil profesionalen in sem opravil svoje delo. Ljubim košarko, rad jo igram in od sebe bom dal 100 odstotkov, ne glede na to, kje bom igral. Trenutno sem pri Torontu in razmišljam zgolj o njem."

Poznavalci sicer ne pričakujejo, da bi se Dragić dolgo zadržal v Torontu, saj je dosti bolj verjetno, da bo izkušeni organizator igre zamenjan v ekipo, ki se lahko bori za visoko mesta in resnično potrebuje takšnega tipa igralca, kot pa da bo ostal v ekipi, ki si želi na novo zgraditi svoje moštvo in v njem najverjetneje ni prostora za tako izkušenega igralca s precej visoko pogodbo.

Raptors tako najverjetneje zgolj čakajo na kakšno ponudbo, v kateri bi se znebili igralca, ki je v lanski sezoni povprečno dosegal zelo dobrih 13,4 točke ter 4,4 asistence na tekmo, a svojimi 35 leti preprosto ni del prihodnosti Plenilcev.

Vse pogosteje se kot naslednja Dragićeva destinacija omenjajo Dallas Mavericks drugega slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, a glavno besedo pri tem ima še vedno njegova nova ekipa iz Toronta, razen če bi Goran sam odkupil svojo pogodbo od svojega novega delodajalca. 

Goran Dragić in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Poglejte, vse skupaj gre za nek prevod, vseeno bi si želel slišati naravnost od njega, da bi razumel, kaj je mislil s temi besedami. Sam mislim, da smo lahko konkurenčni, imamo jedro, ki je skupaj že nekaj časa in je zmagovalo na najvišjem nivoju. Tako da bomo Goranu dali čas, da vidimo, kako se bo ujel z našo ekipo, pa če mu je to všeč, ali ne. Mislim, da gre za profesionalca, ki je v ligi že dalj časa, tako da ima pravico, da si želi iztisniti največ iz svojih zadnjih let kariere," pa je celotno zadevo pokomeniral generalni menedžer Toronta Bobby Webster.

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 19:00 10.avgust 2021.

    Kot 14 letnik, kot ste napisali, ima pred seboj še dolgo kariero..naj ga Luka posvoji..;)