Šport > Košarka
17897 ogledov

Dončiću prekipelo: "Kje dobite te informacije?"

luka dončić Instagram
Slovenski košarkar je reagiral na navedbe o njegovi formi pred vrnitvijo NBA lige.

Potem ko se je Luka Dončić med premorom zaradi izbruha koronavirusa vrnil v Slovenijo, se je med navijači njegovega moštva Dallas Mavericks razlegla panika, saj se je ustvarilo lažno prepričanje, da se je Dončić med karanteno močno zredil.

luka dončić Deja vu Šport Neverjetno, kaj o Dončiću spet širijo Američani

Povsem nenamerno je olje na ogenj govoricam prilil njegov kondicijski trener Jure Drakslar, ki je dejal, da Dončić trenutno ni v najboljši formi.  Pri tem je imel v mislih zarjavelnost v sami igri kot posledico pomanjkanja tekem, ne pa Dončićeve teže ali (ne)zmožnosti za igranje košarke na vrhunskem nivoju.

Pojasnil je tudi, da je prevzel nadzor na Dončićevim jedilnikom in da košarkar uživa samo hrano, ki je pripravljena posebej zanj.

dončić Takšno je stanje Šport Razkritje kondicijskega trenerja: "Dončić ni nobena izjema"

Številni mednarodni mediji so njegov citat razumeli kot potrditev govoric o Dončićevem "stanju". "Luka Dončić ni v najboljši formi," so prispevek naslovili pri Mavsmoneyball.com. "Luka Dončić se je v karanteni očitno zredil," so še korak dlje šli pri Texastakes.com.

"Luka Dončić pred vrnitvijo NBA lige ni v dobri formi," pa so zapisali pri New York Postu.

Nadaljevanje sezone Šport Če ste upali, da boste naleteli na Dončića, ste se zmotili

Kot je Drakslar pojasnil v pogovoru za The Athletic, je bil njegov prvotni citat za ruski medij napačno intepretiran.

"Originalen stavek je bil, da Luka še ni v vrhunski formi za igro. Mednarodni mediji so izpustili besedo 'igra'. Nemogoče je, da bi bil košarkar v vrhunski formi, saj ni bilo tekem. V resnici je Luka fizično zelo dobro pripravljen in trdo trenira vsak dan," trenerja citira novinar Tim Cato.

Odzval se je tudi košarkar sam, ki je objavi citata "ni v najboljši formi" na instagram računu Mavsnationcp pripisal: "Kje dobivate te informacije? Tudi mene to zanima?"

 | Avtor: Instagram Instagram

goran dragić Vrag odnesel šalo Šport Zapis, ki odmeva: "LA Lakers, kupite Gorana Dragića!" Luka Dončić zasebno letalo NBA Šport Dončić mora takoj nazaj v ZDA, začetek lige premaknili naprej
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.