Šport > Košarka
1344 ogledov

Grki besnijo: To je zarota lige NBA!

Giannis Antetokounmpo EPA
Grška košarkarska zveza (EOK) je prepričana v zaroto, ki jo pod pretvezo poškodbe zvezdnika Giannisa Antetokounmpa režirata NBA in ekipa Milwaukee Bucks.

Grški reprezentant Giannis Antetekounmpo, ki od leta 2013 igra v ligi NBA za moštvo Milwaukee Bucks, je zaradi poškodbe kolena odpovedal nastop na EuroBasketu 2017, ki se prične 31. avgusta.

Giannis Antetokunmpo EuroBasket 2017 Šport Tekmeci Slovenije brez glavnega orožja

Košarkar je novico v maternem jeziku posredoval prek družbenih omrežij, kar je izzvalo besno reakcijo domače košarkarske zveze.

Grki so namreč prepričani, da Antetekounmpo v resnici ni poškodovan, temveč se je moral ukloniti politiki Milwaukee Bucks, s katero je ameriška ekipa oklestila možnosti grške reprezentance na prihajajočem EP.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: EPA EPA
Antetekounmpo je med pripravami na evropsko prvenstvo izpustil le eno tekmo zaradi bolečin v desnem kolenu.

Košarkar, ki se trenutno mudi na Kitajskem, kjer ne igra, temveč opravlja vlogo ambasadorja, je pod okriljem klubskih zdravnikov opravil še zadnji zdravniški pregled, ki naj bi pokopal vse upe za nastop na EuroBasketu.

A Grki se ne bodo kar tako pustili odgnati.

Predstavniki grške zveze so namignili, da jih neformalno informiranje s strani kluba in košarkarja navdaja z razočaranjem, čeprav novica, kot so zapisali, ni niti malo presenetljiva.

"Odkar je Giannis prišel v Grčijo in se pridružil reprezentančnim treningom, se je zvrstila kopica indicev, ki so nas navdajali s skrbjo. Ti indici so ustvarili prepričanje o organiziranem in dobro izpeljanem načrtu s strani NBA ekipe, s katero ima Giannis sklenjeno pogodbo. NBA se vsega tega dobro zaveda, morda celo spodbuja. Športnik se je znašel v težkem položaju in na koncu nas je bil primoran obvestiti, da ne more igrati za reprezentanco," je sporočila grška zveza.

Generalni sekretar zveze Takis Tsagronis je brez dlake na jeziku dejal, da so takšen razplet pričakovali, NBA ekipi pa očital, da širi lažne informacije o košarkarjevem zdravstvenem stanju. "Njegova odsotnost ni nepričakovana. Vsi je kazalo, da se bo tako izteklo. Mi smo naredili vse, da jim ne bi ponudili izgovora. Opravili smo magnetno resonanco in noga je bila v redu. Njihove trditve niso realne, nekaj drugega se dogaja."

Vodstvo košarkarske lige in Milwaukee Bucks so navedbe grške zveze odločno zanikali. "NBA in Milwaukee Bucks so sledili ustreznemu protokolu po dogovoru NBA in FIBE. Giannisova poškodba je bila potrjena z več pregledi, trditve o nasprotnem niso resnične," so zapisali v uradni izjavi.

Grška zveza naj bi v kratkem predstavila več dokazov, da gre za zaroto lige onkraj Atlantika.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice