Šport > Košarka
923 ogledov

Harden ni s tega planeta

james harden Reševalni pas/Twitter
James Harden je s 47 točkami odigral ključno vlogo pri novi zmagi Houston Rockets.

James Harden je v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 47 točkami vodil ekipo Houston Rockets do zmage v Los Angelesu proti Clippers s 102:93, dosegel je po sedem trojk in podaj ter šest skokov.

Houston sedaj deli drugo mesto na zahodnem delu lige z Utahom, na čelu so igralci Los Angeles Lakers, ki so Golden State Warriors ugnali s 120:94.

Moštvo Boston Celtics je Washington Wizards odpravilo s 140:133 ter prišlo do devete zmage, ob enem samem porazu pa je ta čas najboljša ekipa lige. Na vzhodnem delu so drugi košarkarji Toronto Raptors, ki so v Portlandu s Trail Blazers izgubili s 114:106 in po tretjem porazu ostajajo pri osmih zmagah. Tako razmerje imata tudi Houston in Utah. Lakers imajo tako kot Boston devet zmag, vendar en poraz več.

Prvi igralec večera je bil Harden, ki je kar 17 točk dosegel v zadnji četrtini, posebej učinkovit je bil v samem zaključku, ko je njegova ekipa zaostajala z 80:84 pet minut in 52 sekund pred koncem ter nato prišla do zmage. Poleg Hardna sta pri zmagovalcih dvomestno število točk dosegla le še Russell Westbrook (17) in Clint Capela (12).

James Harden ima po 11 tekmah povprečje 38,2 točke na tekmo.

"Ne morem reči, da take predstave Hardna še nisem videl. Lahko pa povem, da se jo videl znova," je dejal trener Rockets Mike D'Antoni in dodal: "Je izjemen, pravi mojster košarke. Naredil je prav to, kar sem pričakoval. Nedvomno je ponovno dokazal, da je izjemen igralec."

V ekipi Clippers je bil vodilni igralec Kawhi Leonard s 26 točkami, 12 skoki in sedmimi podajami, Lou Williams je vstopil s klopi in dodal 20 točk. Trener Clippers Doc Rivers je bil zaradi prepira s sodnikom izključen proti koncu tekme, njegov sin v ekipi Rockets Austin Rivers pa je zbral sedem točk in štiri skoke v dobre pol ure igre.

Za zmago Los Angeles Lakers je super zvezdnik LeBron James dosegel 23 točk in 12 podaj, JaVale McGee pa 18 točk in 17 skokov.

Boston je ekipo iz ameriške prestolnice ugnal za sedem točk v zelo napadalni igri na obeh straneh, v kateri je za Celtics sedmerica dosegla dvomestno število točk, največ Kemba Walker (25). Na drugi strani je Bradley Beal zbral 44 točk, pet skokov in šest podaj.

Toronto je kljub 36 točkam Pascala Siakama in 30 Freda VanVleeta izgubil v Portlandu, kjer je za domače edini prek 20 točk zmogel Rodney Hood (25), a je imel zelo dobro pomoč v napadu pri preostalih soigralcih.

Liga NBA, izidi:

Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 117:119
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 112:97
Boston Celtics - Washington Wizards 140:133
Houston Rockets - LA Clippers 102:93
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 129:114
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 120:94
Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 106:114

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice