Šport > Košarka
862 ogledov

Denver degradiral Čančarja

Vlatko Čančar Denver Nuggets Reševalni pas/Twitter
Zlati košarkarski reprezentant bo na pravo priložnost v najmočnejši ligi na svetu moral še nekoliko počakati.

Slovenski košarkar Vlatko Čančar bo pot do severnoameriške lige NBA iskal preko razvojne lige. Njegov klub Denver Nuggets ga je namreč poslal na kaljenje k ekipi Erie BayHawks. Čančar je za moštvo iz Pensilvanije že odigral prvo tekmo, proti Greensboro Swarm je v 26 minutah dal sedem točk in zbral štiri skoke.

nikola jokić NBA Šport Jokić spet junak s košem ob izteku, Čančar greje klop

Slovenec je junija z Denver Nuggets sklenil večletno pogodbo, vendar v uvodnem delu sezone ni dočakal prave priložnosti. Doslej je odigral le na eni tekmi, trener mu je namenil dve minuti na srečanju z New Orleans Pelicans, Čančar pa v tem kratkem času ni pustil nobenega pečata, saj je njegova statistika ostala popolnoma prazna.

dončić Video Šport Luka Dončić nasmejal ameriške novinarje

V najmočnejši ligi tako ostajata Luka Dončić in Goran Dragić, ki v letošnji sezoni navdušujeta z odličnimi predstavami. Dončić beleži povprečje 27,7 točke, 10,8 skoka in 9,1 podaje na tekmo. Od povprečja trojnega dvojčka ga loči manj kot ena podaja, kar je statistika, vredna MVP nominacije. Dallas je po devetih tekmh (6-3) na sedmem mestu vzhodne konferennce. Čančarjev Denver je drugi (7-2).

Luka Dončić in Nikola Jokić Ni ga izučilo Šport Enkrat že požrl besede o Dončiću, zdaj spet govori neumnosti

V dobri formi je tudi Dragić, ki letos po dolgem času opravlja vlogo rezervista. Kljub temu v povprečju beleži kar dobrih 28 minut na tekmo ter prispeva 16,7 točke, 3,7 skoka in 4,8 podaje. Miami je po devetih tekmah (6-3) na četrtem mestu vzhodne konference.

luka dončić Vprašljiva poteza Šport Poklapani Dončić vseskozi strmel v tla: "Spet sem to naredil."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.