Šport > Košarka
128 ogledov

Houston ostaja stalna stranka Golden Stata

golden state warriors Epa
V ligi NBA je znan prvi finalist zahodne konference.

Košarkarji Golden State Warriors so na krilih Stephena Curryja na šesti tekmi v Teksasu s 118:113 premagali Houston Rockets in se s 4:2 v zmagah uvrstili v polfinale severnoameriške lige NBA.

Dvakratne zaporedne prvake, ki so igrali brez poškodovanega Kevina Duranta, je v finale zahoda popeljal Curry, ki je svojih 33 točk dosegel v drugem polčasu.

Čeprav so bojevniki igrali brez svojega najboljšega strelca Duranta, ta si je na peti tekmi dvoboja poškodoval mečno mišico, pregled z magnetno resonanco pa je pokazal, da je mišica natrgana, so si zagotovili peti konferenčni finale, v katerem se bodo pomerili ali z Denver Nuggetsa ali s Portland Trail Blazers, ki bodo odločilno, sedmo tekmo igrali v nedeljo.

To je še četrtič v zadnjih petih sezonah, da je Golden State izločil Houston. Klay Thompson je k zmagi dodal 27 točk.

"Vedeli smo, da bo prišel trenutek, priložnost za nas, da ukrademo tekmo. Izkoristili smo jo," je po tekmi dejal Curry.

"Pogrešamo Duranta, a za zdaj ne vemo, kdaj ga bomo dobili nazaj. Vso končnico je bil naš najboljši igralec in najboljši v ligi. Zahvaljujoč njemu smo prihajali do zmag. Zdaj se mu lahko vsaj malo oddolžimo za ves trud," je še dodal Curry.

golden state warriors houston rockets | Avtor: Epa Epa

Curry, ki je v prvem polčasu ostal brez točke, je v drugem na parket stopil kot nov. Malo po odmoru je našel svoj met in se razigral - še posebej v zadnji četrtini, v kateri je dosegel 23 točk.

Pri Houstonu je James Harden dosegel 35 točk, Chris Paul pa 27, a je bilo premalo, potem ko so del zadnje četrtine rakete ostale brez točk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice