Šport > Košarka
76 ogledov

Dve ekipi le še korak od konferenčnega finala

Kawhi Leonard
V ligi NBA sta bili ponoči na sporedu peti tekmi drugega kroga končnice.

Do prepričljivih zmag sta prišli domači ekipi, ki sta le še eno zmago oddaljeni od konferenčnega finala. V Torontu so Raptors s 125:89 ugnali ekipo Philadelphia Sixers, v Denverju pa so Nuggets s 124:98 odpravili Portland Trail Blazers.

Na peti tekmi konferenčnega polfinala vzhoda je bil prvi zvezdnik Philadelphie Joel Embiid, ki ga je zdelala infekcija dihal, povsem neprepoznaven, dosegel je zgolj 13 točk. Najboljši član kolektiva iz mesta bratske ljubezni je bil tako Jimmy Butler z 22 točkami. Toronto pa je imel sila razigrano začetno peterko, saj so prav vsi njeni člani imeli ob koncu tekme dvomestno število točk. Skupno je kar šest igralcev Toronta vpisalo vsaj deset točk. Pascal Siakam je zbral 25 točk, Kawhi Leonard 21 točk, k temu dosežku pa dodal še 13 skokov.

Luka Dončić Oakland Najbolje prodajani Šport Tako izjemno se po svetu prodaja dres Luke Dončića

Kyle Lowry je v svojo statistiko vpisal 19 točk, nekdanji košarkar Olimpije Danny Green 17, tudi katalonski velikan Marc Gasol je dodal svoj del z 11 točkami. Čeprav je v prvi četrtini dobil močan udarec s komolcem, ki mu ga je nenamerno prizadejal soigralec Leonard in je potreboval šive, je tudi Serge Ibaka dosegel 10 točk.

Že po prvem polčasu je bil izid 64:43 za domače plenilce, ki so uprizorili impresivno drugo četrtino z delnim izidom 37:17. "Takšne predstave res nisem pričakoval. Rezultat nas zelo veseli, za nami je res lepa tekma," je varovance pohvalil trener Toronta Nick Nurse.

Izid v zmagah 3:2 je tudi na zahodnem delu, kjer je moštvo Denver Nuggets v seriji na štiri zmage ugnalo Portland Trail Blazers z razliko 26 točk.

V Denverju se je izkazal Nikola Jokić, štiriindvajsetletnik iz Somborja, s 24 točkami, ter kar 19 skoki, svoj del pa je z izkušnjami dodal deset let starejši veteran Paul Millsap, ki je kar 19 od 24 točk dal že v prvem polčasu.

Giannis Antetokounmpo NBA/video Šport Kelti zrejo v brezno, Rakete ubranile svoj parket

Ekipi iz Kolorada se tako nasmiha prvi nastop v konferenčnem finalu po desetih letih suše. Serijo lahko pospravijo že v četrtek v Portlandu. Prvi zvezdnik Portlanda Damian Lillard je zbral 22 točk, a je tokrat grešil z razdalje, saj je zadel le dve trojki v devetih poskusih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice