Šport > Košarka
52 ogledov

76ers in Trail Blazers izsilili sedmo tekmo

philadelphia 76ers toronto raptors
Philadelphia je izenačila serijo s Toronto Raptors (3:3), košarkarji Portlanda pa z Denverjem (3:3).

Jimmy Butler je dosegel 25 točk, izkazala sta se tudi Ben Simmons in Joel Embiid, skupaj pa so se košarkarji Philadelphia 76ers rešili izpada v dvoboju vzhodne konference proti Toronto Raptors in izsilili odločilno sedmo tekmo. Tudi na zahodu bo med Portland Trail Blazers in Denver Nuggets odločala sedma tekma.

Butler je dodal še pest skokov, Embiid, ki je sicer igral z bolečim kolenom, je končal pri 17 točkah in 12 skokih, Sixers pa so Toronto premagali s 112:101 in izid v zmagah izenačili na 3:3. Simmons je dodal 21 točk, potem ko je na peti tekmi zmogel le sedem točk in je ob tem izgubil pet žog.

Tobias Harris je dodal 16 točk, JJ Redick in Mike Scott pa vsak po 11 za Sixers, ki niso igrali v konferenčnem finalu vse od leta 2001.

Odločilna sedma tekma bo v nedeljo v Torontu, zmagovalec pa se bo meril s prvimi nosilci, Milwaukee Bucks. Prva tekma finala vzhodne konference bo v sredo v Milwaukeeju.

Tudi košarkarji Portlanda so si priigrali sedmo tekmo, potem ko so šesto tekmo proti Denverju v domači dvorani dobili s 119:108 in boj na štiri zmage izenačili na 3:3. Pri Portlandu so se izkazali Damian Lillard (32 točk), C.J. McCollum (30 ) in Rodney Hood (25). Najbolj razpoložen pri Denverju je bil vnovič zvezdnik Nikola Jokić z 29 točkami in 12 skoki.

Odločilna sedma tekma bo v nedeljo v Koloradu.

Liga NBA, izidi:

Vzhod:
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 112:101
izid v zmagah je izenačen na 3:3;

Zahod:
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 119:108
izid v zmagah je izenačen na 3:3;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice