Šport > Košarka
150 ogledov

Hrvaški reprezentant odslej v dresu Krke

Rok Stipčević Profimedia
Pomembna okrepitev za novomeški klub.

Košarkarje Krke je okrepil hrvaški reprezentant Rok Stipčević, je danes sporočil novomeški klub. Pripeljali so ga kot zamenjavo za Američana Jairusa Lylesa, ki zaradi družinskih razlogov ni pripotoval v Novo mesto.

Stipčević je nazadnje lani igral za italijansko ekipo Fortitudo Bologna, pred tem pa je nosil drese Zadra, Cibone, Vareseja, Milana, Pesara, Tofasa, Virtusa Rima, Dinama Sassarija ter Rytasa Vilniusa.

V karieri je bil dvakrat državni prvak Hrvaške (v letih 2005 in 2008), kjer je osvojil tudi dve pokalni lovoriki (2005 in 2007). V sezoni 2018/19 je z ekipo Rytasa postal zmagovalec litovskega pokala. S hrvaško reprezentanco je bil leta 2009 zmagovalec sredozemskih iger.

"Veseli smo, ker smo uspeli našo člansko ekipo okrepiti z aktualnim hrvaškim reprezentantom. Rok Stipčević je zagotovo prava okrepitev in bo primeren mentor vsem našim mladim igralcem. Prepričan sem, da se bosta izvrstno dopolnjevala z Nejcem Baričem," je dejal direktor kluba Jure Balažić.

Rok Stipčević | Avtor: Profimedia Profimedia

"Veliko razlogov je za to, da sem se odločil za prihod v Novo mesto. V prvi vrsti je tu želja trenerja Vladimirja Anzulovića, ki je želel, da pridem. Krka Novo mesto v košarkarskih krogih uživa velik ugled, košarkarji pa imajo s tem klubom dobre izkušnje. Nenazadnje pa igram v državi, kjer sem rojen, pa še blizu sem Hrvaški, kjer živim. Motiviran in željan dokazovanja sem prišel v Novo mesto, ki je prava sredina," pa je za klubsko spletno stran dejal 34-letni 185 cm visoki branilec, ki je bil rojen v Mariboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice