Šport > Košarka
145 ogledov

Slovenski reprezentant bo zaigral za Krko

Jan Kosi twitter KZS
Dva nova člana pri novomeški Krki.

Košarkarski klub Krka nadaljuje s sestavo ekipe za novo sezono. Po Nejcu Bariču sta ekipo okrepila Jan Kosi in Jan Rebec. Slednji je bil v minuli sezoni član Cedevite Olimpije, prva pa sta bila člana zasedbe iz Kopra, ki pa se je že sredi sezone znašla v finančnih težavah. 

Kosi (204 cm, 1996) je športno pot začel v Elektri Šoštanj, kjer je igral med letoma 2013 in 2016. Zadnja štiri leta je preživel v Kopru, kjer je bil član Kopra Primorske. Z ekipo je osvojil tri zaporedne pokalne naslove, lani je bil tudi državni prvak. Kosi je tudi občasni slovenski reprezentant. V minuli sezoni je v državnem prvenstvu beležil po 6,1 točko in 4,2 skoka.

"Zelo sem vesel, ker sem prišel v klub, v konkretno sredino, ki premore bogato in uspešno zgodovino. S sabo prinašam željo, borbo, dobro obrambo in željo po zmagi! Upam in želim si podpore s tribune, z moje strani pa, da se bomo maksimalno potrudili," je ob podpisu povedal slovenski reprezentant.

Jan Kosi | Avtor: KK Krka KK Krka

Jan Rebec (192 cm, 1993) je s košarko pričel v domači Pivki, potem pa igral za ŠD Koš Koper. Iz Pivke v Koper se je selil star 13 let, ostal pa je pet sezon. V Pivki je nadaljeval v 3. ligi, potem pa igral za Ajdovščino, LTH Castings Škofjo Loko, Šenčur GGD, Petrol Olimpijo in Šentjur. Za ekipo Šentjurja je v lanski sezoni v slovenski ligi vknjižil po 11,6 točke, 3,5 skokov in 2,7 podaj.

"Zelo sem vesel, ker sem dobil priložnost, da pokažem v Krki, kaj znam. S svojim načinom igre prinašam agresivnost v obrambi, to bo moja prva naloga, to od mene pričakuje trener. Lahko obljubim, da bomo na vsaki tekmi dali vse od sebe in skušali zbrati čim več zmag," se je predstavil Rebec.

Jan Rebec | Avtor: KK Krka KK Krka

"V člansko ekipo smo dodali še dva igralca, ki sta že okusila igranje v ligi Aba. Verjamemo, da bosta v dresu Krke naredila še korak naprej. S prihodom Jana Kosija in Jana Rebca nadaljujemo gradnjo slovenskega ogrodja ekipe," pa je dejal novi športni direktor kluba Jure Balažić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.