Šport > Košarka
2140 ogledov

Igralec izključen, po tekmi se je opravičil

Univerzitetna košarka youtube
"Iskreno se opravičujem vsem za to nepremišljeno potezo."

Na tekmi univerzitetnih moštev Duke in Clemson je prišlo do izjemno grobega prekrška, ko je Wendell Moore Jr. ukradel žogo domačemu branilcu Davidu Collinsu in krenil v protinapad. Član univerze Duke je želel zaboti, ko je vanj trčil branilec Tigrov, ga sodnesel, Moore Jr. pa je z velike višine priletel na tla. 

Collins je bil za svoje posredovanje izključen s tekme. Domači trener Brad Brownell je igralca, preden je ta dokončno zapustil parket, pripeljal do klopi Duka, kjer se je Collins legendarnemu strategu Miku Krzyzewskemu opravičil za svojo potezo. Nekdanji selektor reprezentance ZDA je opravičilo sprejel.

Po tekmi se je Collins preko socialnih omrežij opravičil še Mooru Jr., ki sicer ni utrpel resnejše poškodbe. "Želel sem ga blokirat od zadaj, a sem bil prehiter in se nisem uspel ustaviti. Da mi ne bo uspelo, sem spoznal prepozno. Nikoli nisem bil umazan igralec, 'bratu' želim uspešno sezono. Spoštujem Duke in Clemson, iskreno se opravičujem vsem za to nepremišljeno potezo. Vesel sem, da je z Wendellom vse v redu," je zapisal Collins.

Duke je tekmo sicer dobil z 82:64.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice