Šport > Košarka
14 ogledov

Iguodala se je znesel nad nekdanjo ekipo

clippers rockets Reuters
Edini poraz pred domačimi gledalci v severnoameriški košarkarski ligi NBA so si v noči na torek privoščili pri ekipi Philadelphia 76ers, ki je morala z 90:110 priznati premoč Golden State Warriors.

Andre Iguodala je v Philadelphii proti nekdanjemu klubu dosegel kar 32 točk in bil tako prvi mož ekipe Golden State. Igoudala je ob tem vknjižil rekord kariere v obliki sedmih trojk. Stephen Curry je k temu dodal 18 točk, 12 podaj in deset skokov ter prispeval še pet od skupaj 18 ukradenih žog.

Philadelphia je morala tokrat priznati prvi poraz, potem ko je uvodoma presenetila branilce naslova Miami in nato slavila še proti Chicagu in Washingtonu. Za Golden State je David Lee dodal 18 točk, Klay Thompson pa 15. V dresu domačih sta Evan Turner in Michael Carter-Williams prispevala po 18 točk. Golden State je sicer od leta 2007 proti Philadelphii v gosteh izgubil pet tekem zapored.

Howard z raketami prvič poražen

Veliko košev je padlo v Los Angelesu, kjer je moštvo Clippers s 137:118 premagalo Houston Rockets. J.J. Redick je 19 od skupaj 26 točk dosegel v prvem polčasu, kar sedem domačih igralcev pa je na tekmi doseglo deset točk ali več. Houston je moral tako priznati prvi poraz v sezoni, potem ko se je v Staples Center vrnil Dwight Howard.

Chris Paul je dodal 23 točk in 17 podaj, Jamal Crawford 21 točk, Blake Griffin pa 18 za Clipperse, ki so vodili vso tekmo in ob tem z 78 točkami v prvem polčasu izenačili rekord ekipe. Pri Houstonu je bil z 19 točkami najuspešnejši Omri Casspi.

V preostalih dveh tekmah večera so Cleveland Cavaliers s 93:92 premagali Minnesoto Timberwolves, Memphis Grizzlies pa so bili od Boston Celtics boljši s 95:88.

Liga NBA, rezultati:

Los Angeles Clippers : Houston Rockets 137:118
Cleveland Cavaliers : Minnesota Timberwolves 93:92
Philadelphia 76ers : Golden State Warriors 90:110
Memphis Grizzlies : Boston Celtics 95:88

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice