Šport > Košarka
28 ogledov

Iverson: "V karieri ne obžalujem ničesar"

Allen Iverson Philadelpa 76ers Žurnal24 main
Košarkarski zvezdnik Allen Iverson je zaradi pomanjkanja motivacije oziroma želje po igranju košarke končal kariero.

Danes se je Allen Iverson najprej uradno poslovil od košarke, nato pa si s tribun ogledal uvodno tekmo nove sezone njegove, zdaj že nekdanje, ekipe Philadelphia 76'ers. Slednja je s 114:110 ugnala dvakratne branilce naslova, Miami Heat.

Iverson je dolga leta veljal za enega najboljših igralcev lige NBA, na večni lestvici najboljših strelcev je s povprečjem 26,7 točke na tekmo na šestem mestu. Kljub s 183 centimetri precej nizki telesni višini za košarkarja, je bil kar štirikrat najboljši strelec prvenstva NBA.

"The Answer" začel kot prvi na naboru

V sezoni 2000/01 je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca sezone (MVP). Poleg tega je Philadelphio popeljal tudi v finale lige NBA, kjer pa je ekipa morala priznati premoč Los Angeles Lakers. V ligi NBA je nazadnje igral v sezoni 2009/10, ko je odigral tri tekme za Memphis Grizzlies in 25 tekem za Philadelphio 76'ers, kjer je preživel prvih deset od skupno 14 let kariere v NBA, ki jo je začel leta 1996 kot prvi izbor na naboru lige.

"Vse, kar sem imel, sem dal košarki. Še vedno čutim strast do nje, a želje po igranju nimam več. V karieri ničesar ne obžalujem," je dejal 38-letni Iverson na slovesnosti v dvorani Wells Fargo Center, na kateri so ob njem sedeli nekdanji zvezdnik lige NBA Julius Erving, njegov nekdanji trener na univerzi Georgetown, John Thompson, njegova mati Ann ter trije od njegovih petih otrok.

Z njim nikoli dolgčas

Lastnik 76'ers Josh Harris je bil prav tako govorec na ceremoniji, a za zdaj se ekipa uradno še ni poklonila Iversonu. To naj bi se zgodilo pozneje v sezoni, ko bodo pri Philadelphii obenem upokojili številko 3, ki jo je Iverson nosil na dresu.

Nazadnje je Iverson v sezoni 2010/11 igral za carigrajski Bešiktaš, v medije pa je večkrat zašel tudi zaradi svojega včasih kontroverznega obnašanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.