Šport > Košarka
28 ogledov

Michael Jordan se vrača, 3. del

michael jordan EPA
Priznani španski novinar Antoni Daimiel je poskrbel za pravo bombo. Po njegovih besedah naj bi se na igrišče vrnil legendarni Michael Jordan. Blizu povratka tudi Allen Iverson.

Michael Jordan – šest naslovov, pet nazivov najkoristnejšega igralca sezone, tretji strelec vseh časov v ligi NBA.

Ena tekma pri 50 letih

Ta bo 17. februarja praznoval svoj 50. rojstni dan, pet dni pozneje pa naj bi se na tekmi med Charlotte Bobcats in njegovim nekdanjim klubom iz Chicaga, z Biki je osvojil šest naslovov, vrnil na parket. Tako naj bi sloviti Air Jordan poskušal dokazati, da se lahko tudi pri tej starosti dosegajo cilji ali pa vsaj igra košarka. Jordan v zadnjem času sicer resno trenira, več igralcev Charlotta pa je že izjavilo, da bi se njihov lastnik brez večjih težav še vedno enakovredno kosal z veliko mlajšimi tekmeci.

To bi bila sicer že tretja Jordanova vrnitev med aktivne košarkarje. Prvič je kariero prekinil po tretjem naslovu in umoru njegovega očeta, nato se je poslovil po šesti lovoriki in pozneje zaigral še v dresu moštva Washington Wizards. Zadnjo tekmo je odigral 16. aprila 2003, tokrat pa naj bi njegova vrnitev trajala le eno tekmo.

Po Jordanu še Iverson?

Medtem ameriški mediji tudi poročajo, da želi ekipa Texas Legends, ki nastopa v razvojni ligi NBDL, v svoje vrste zvabiti še enega markantnega košarkarja s pedigrejem lige NBA. Legends, podružnica ekipe Dallas Mavericks, so ponudbo poslali 37-letnemu Allenu Iversonu, ki po neuspešni turški avanturi pri Bešiktašu išče novo priložnost.

Iverson naj bi se prek razvojne lige NBDL skušal spet prebiti v najelitnejšo košarkarsko ligo čez lužo. "The Answer" je v NBA nazadnje igral za Memphis Grizzlies in Philadelphio 76ers v sezoni 2009/2010, nato pa se je preselil v Evropo. Iverson je s povprečjem 26,7 točke še vedno eden najboljših strelcev v zgodovini ameriške košarke.

Vrhunci Jordanove kariere ob sprejemu v Hišo slavnih:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.