Šport > Košarka
885 ogledov

Iz letala jih je pregnala bombna grožnja

Lufthansa Profimedia
Mlade košarkarice so v zgodnjih urah četrtkovega jutra doživele šok.

Mlada košarkarska reprezentanca Srbije se je danes zjutraj odpravila v Španijo na pripravljalni turnir pred nastopom na bližnjem evropskem prvenstvu.

Jan Vide Helios Suns Prava kolonija Šport Še en Slovenec pri Realu

Na beograjskem letališču Nikola Tesla bi morale vzleteti ob 6.10 in se odpraviti proti Frankfurtu, kjer bi morale prestopiti. Toda namesto vzleta jih je čakala nujna evakuacija plovila.

Letalo nemškega prevoznika Lufthansa je bilo namreč prizemljeno, ker je do varnostnih organov prišlo obvestilo, da se na "jekleni ptici" nahaja eksplozivno telo.

Potnike in posadko so poslali z letala, slednje pa prestavili nekaj kilometrov stran od ostalih plovil in stavb, da bi ga lahko pregledala protiteroristična enota.

"Morali bi poleteti ob 6.10, toda takrat smo dobili informacijo, da moramo zapustiti letalo. Nismo vedeli, kaj se dogaja. Ko smo prišli v letališko zgradbo, smo videli pripadnike policije in protiteroristične enote in tam izvedeli, da naj bi šlo za bombo," je za srbske medije povedal selektor mlade srbske izbrane vrste Miloš Pavlović.

Mura Fazanerija reflektorji Foto Šport Na slovenskem stadionu našli neeksplodirano mino!

Evropsko prvenstvo za mlade košarkarice bo med 3. in 11. avgustom gostilo češko mesto Klatovy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.