Šport > Košarka
28 ogledov

James bo ostal brez rekorda OI

LeBron James EPA
Znana je sestava ameriške košarkarske reprezentance, ki bo od 5. do 21. avgusta na olimpijskem turnirju v Rio de Janeiru skušala osvojiti še tretjo zaporedno olimpijsko krono.

Selektor Mike Krzyzewski v Rio de Janeiru ne bo mogel računati na LeBrona Jamesa in Stephena Curryja, najbolj izpostavljena zvezdnika pravkar končane lige NBA.

Ameriška reprezentanca bo uradno seznam 12 potnikov na olimpijski košarkarski turnir v Braziliji objavila v ponedeljek. Že zdaj pa je znano, da se je tokrat olimpijskemu naslovu odpovedal prvi zvezdnik Cleveland Cavaliers James, ki se je s svojim klubom veselil naslova prvakov lige NBA in je bil izbran za najkoristnejšega igralca finalne serije proti Golden State Warriors.

James se je na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 in v Londonu štiri leta pozneje že ovenčal s kolajno najžlahtnejšega leska. Z reprezentanco ZDA je nastopil tudi na olimpijskih igrah v Atenah 2004, kjer so košarkarji Združenih držav osvojili bronasto kolajno. Če bi v Riu ponovil uspeh iz prejšnjih iger, bi postal prvi košarkar, ki bi trikrat zapored osvojil olimpijski naslov. Prav tako ne bo v ekipi najkoristnejšega košarkarja letošnjega rednega dela lige NBA Curryja, ki je v velikem finalu lige NBA z Golden State Warriors izgubil v bitki s Clevelandom. Na seznamu ameriške košarkarske odprave v Rio sta sicer le dva košarkarja, ki sta bila člana zlate londonske odprave, to sta Carmelo Anthony in Kevin Durant.

V ekipi so še Kyrie Irving, član šampionskega Clevelanda, ter kar trije igralci letošnjih finalistov in lanskih prvakov iz Golden State Warriors Draymond Green, Klay Thompson in Harrison Barnes. Vozovnice za Rio bodo prevzeli tudi Paul George (Indiana), DeMarcus Cousins (Sacramento), DeAndre Jordan (LA Clippers), Jimmy Butler (Chicago) ter člana kanadske ekipe Toronto Raptors DeMar DeRozan in Kyle Lowry.

Zaradi poškodb oziroma utrujenosti kot posledica dolge klubske sezone v ligi NBA so olimpijski turnir odpovedali James, Curry, Kawhi Leonard (San Antonio), Damian Lillard (Portland), Russell Westbrook (Oklahoma City), James Harden (Houston), LaMarcus Aldridge (San Antonio), Anthony Davis (New Orleans), John Wall (Washington), Blake Griffin in Chris Paul (oba člana LA Clippers). Od košarkarjev, uvrščenih na daljši seznam, imajo londonsko zlato  James, Westbrook, Harden, Davis in Paul.

Rio bodo zadnje olimpijske igre za selektorja Krzyzewskega, skrb za selekcijo bo po Riu prevzel trener moštva v ligi NBA San Antonio Spurs Gregg Popovich. Moštvo bo priprave začelo 18. julija v Las Vegasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.