Šport > Košarka
2417 ogledov

Javnost se zgraža, takšno kazen je prejel NBA zvezdnik

Draymond Green Profimedia
Draymond Green jo je odnesel brez suspenza, zgolj s finančno kaznijo.

Ameriški košarkar Draymond Green je bil kaznovan, a se je izognil suspenzu zaradi fizičnega obračuna z moštvenim kolegom Jordanom Poolom, ki ga je trener bojevnikov Steve Kerr označil kot "največjo krizo" moštva v času njegovega delovanja pri Golden State Warriors.

Jordan Poole Draymond Green Padali udarci Šport Kaos pri NBA prvakih! Veliki zvezdnik s pestmi nad soigralca

Prejšnji teden so se v javnosti pojavili posnetki, na katerih sta se omenjena soigralca prerivala, preden je Green stopnjeval incident, in Poola z udarcem s pestjo v glavo položil na tla.

Green, štirikratni prvak lige NBA z bojevniki, je zato priprave opravil oddaljen od ekipe in je treniral v osamitvi pred novo sezono, v kateri bo Golden State branil naslov prvaka.

Draymond Green Jordan Poole Škandal NBA asa Šport Veliki zvezdnik se bo po sramotnem incidentu odstranil iz ekipe

Glavni trener Kerr je sicer napovedal, da se bo Green vrnil v ekipo za zadnjo pripravljalno tekmo proti Denver Nuggets Vlatka Čančarja, uvodna tekma sezone pa bojevnike čaka v torek proti kalifornijskim tekmecem Los Angeles Lakers.

Kerr je potrdil, da je bila odločitev o vrnitvi Greena v ekipo sprejeta po obsežnih pogovorih med več stranmi, vključno z generalnim direktorjem Bobom Myersom, s prvim zvezdnikom Stephenom Curryjem, in po pogovorih med Greenom in Poolom.

"Čutimo, da je to najboljši način, da gremo naprej. Nikoli ni enostavno, ne glede na to, kakšno odločitev sprejmeš. Ne bo popolno. To je največja kriza, ki smo jo kdajkoli doživeli, odkar sem tukaj trener. To so resne stvari," je dejal Kerr, ki obenem meni, da si je Green zaslužil priložnost, da se odkupi za svoja dejanja.

Draymond Green Jordan Poole Svet v šoku Šport Tu je posnetek! Green z udarcem v glavo nad soigralca, ta padel kot pokošen

Javnost na socialnih omrežjih je sicer odločitev Golden Stata sprejela z zgražanjem, saj si je po grozljivem posnetku enotna, da bi moral Green prejeti daljši suspenz. Prav tako se vodstvu ekipe očita, da bi zagotovo sprejelo drugačno odločitev, če ne bi šlo za enega največjih zvezdnikov ekipe ter da bi bila situacija bistveno drugačna, če bi kaj takega zakrivil kateri od rezervistov.

Green je sicer kar štirikratni prvak z Warriors ter štirikratni udeleženec tekme vseh zvezd, medtem ko je bil leta 2017 izbran za najboljšega obrambnega igralca lige, pohvalil pa se je lahko tudi z naslovom najboljšega kradljivca žog.

Komentarjev 1
  • Idioti 18:25 12.oktober 2022.

    Ej šarlatani od novinarjev , pozabili ste napisati višino kazni !